Subiect "Pensie minima garantata" Deschis de Sanda Barbieru la data: 10/15/2015 12:32am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie minima garantata
Scris de: Sanda Barbieru la data: 10/15/2015 12:32am
Gen:feminin
Data nasterii:2 09 1943
Stagiul de cotizare:4 ani la CAP
Alte date:indemnizatie de nevazator
Intrebare:Ce trebuie sa faca ca sa beneficieze de pensia minima garantata? Multumim pentru raspunsuri si promptitudine.
Re: Pensie minima garantata
Scris de: la pensie la data: 10/15/2015 3:09am
Nu suntem convinsi ca ati inteles corect raspunsul nostru anterior si revenim cu explicatii.
Pentru a beneficia de pensie sociala minim garantata trebuie sa beneficieze de pensie din sistemul public de pensii a carei valoare este mai mica decat pensia sociala minim garantata care in acest an este de 400 lei.
Deoarece persoana in discutie are depasita varsta standard de pensionare nu mai poate beneficia decat de pensie pentru limita de varsta dar si aceasta este conditionata de realizarea stagiului minim de cotizare. Deoarece este nevazatoare stagiul minim de cotizare in cazul dansei este de 8 ani 1 luna si 15 zile.
In conditiile in care stagiul de cotizare realizat este de numai 4 ani lucrat la CAP, probabil cu realizarea unui numar de norme anuale mai mic decat cele obligatorii, este practic imposibil sa-si poata completa stagiul de cotizare pana la stagiul minim de cotizare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1