Subiect "solicitare" Deschis de PALAGHEANU la data: 10/15/2015 7:39am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
solicitare
Scris de: PALAGHEANU la data: 10/15/2015 7:39am
Gen:M
Data nasterii:05.01.1970
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua
Rog respectuos sa-mi comunicati daca se poate trece de la pensia de invaliditate la pensia anticipata sau anticipata partial iar daca perioada asimilata se ia in calcul .
Mentionez ca sunt pensionar militar grad 2 invaliditate din cauza obligatiilor militare din 2006. Cuantumul pensiei de modifica sau ramane acelasi care a fost calculat pentru pensia de invaliditate.Mentionez ca la pensia pentru limita de varta se alege cuantumul cel mai avantajos . Pentru aceste categorii de pensie se aplica aceleasi reglementari ?
Va multumesc
cu respect
Re: solicitare
Scris de: la pensie la data: 10/16/2015 8:29am
Persoanele care au activat si s-au pensionat cu pensie de invaliditate din sectorul militar se pot pensiona cu pensie anticipata sau anticipata partiala conform legii pensiilor din sectorul public 263/2010 numai pana la 31 decembrie 2015 iar incepand cu 01 ianuarie 2016 se supun prevederii legii 223/2015 .
Avand in vedere data de nastere dv nu puteti beneficia de pensie anticipata sau anticipata partiala conform legii pensiilor 263/2010 pana la 31 decembrie 2015.
Dupa 01 ianuarie 2016 puteti beneficia de pensie anticipata partiala conform art 18 din legea 223/2015 daca
- aveti o vechime efectiva de minim 20 ani din care minim 10 ani vechime in serviciu (in sectorul militar) - sunteti trecut in rezerva ori inceteaza raporturile de serviciu ca urmare a reorganizarii unitatii si reducerea functiei din statele de organizare precum si alte motive sau nevoi ale unitatii militare
- sunteti trecut in rezerva ori inceteaza raporturile de serviciu ca urmare a clasarii ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar de catre comisiile de expertiza medico militara
Nu putem aprecia cuantumul pensiei anticipate partiale de care ati beneficia deoarece
- Actuala pensie de invaliditate de care beneficiati va fi recalculata dupa 01 ianuarie 2016 conform prevederii legii pensiilor militare 223/2015
- Pensia anticipăata partiala va fi calculata conform prevederii legii pensiilor militare 223/2015
Pensiile militare incepand cu 01 ianuarie 2016 nu mai fac parte din sectorul public de pensii sector de care se ocupa site-ul nostru.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1