Subiect "pensionare medicala sau anticipata" Deschis de stefan gheorghe la data: 10/16/2015 8:05am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensionare medicala sau anticipata
Scris de: stefan gheorghe la data: 10/16/2015 8:05am
Gen:M
Data nasterii:1952
Stagiul de cotizare:42 ani si 3 luni
Alte date:Vechime: 42 ani si 9 luni.
Intrebare:Ce este mai avantajos inainte de 65 ani cu 14 luni mai devreme : pensionare medicala sau anticipata ??
Re: pensionare medicala sau anticipata
Scris de: la pensie la data: 10/18/2015 10:03am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
-Aveti dreptul la pensie de invaliditate daca sunteti incadrat in unul din gradele de invaliditate de catre comisia de evaluare a capacitatii de munca.La calculul acestei pensii se au in vedere si perioadele asimilate stagiului de cotizare cum ar fi stagiul militar iar perioada cat beneficiati de pensie de invaliditate se ia in calculul pensiei pentru limita de varsta de care beneficiati la varsta de 65 ani.
-In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. La calculul pensiei anticipate partiale nu se au in vedere perioadele asimilate stagiului de cotizare cum ar fi stagiul militar si daca o cereti cu o anticipare de 14 luni pensia se diminuiaza cu 10,5 %
- Daca va completati stagiul de cotizare cu 3 luni si realizati stagiul de cotizare de 43 ani aveti dreptul la anticipata, nediminuata. La calculul pensiei anticipate nu se au in vedere perioadele asimilate stagiului de cotizare cum ar fi stagiul militar
Comparand cele trei variante constatati ca daca va incadrati in unul din gradele de invaliditate este mai avantajoasa pensia de invaliditate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1