Subiect "iesire la pensie" Deschis de PETRE ION la data: 10/17/2015 6:59am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
iesire la pensie
Scris de: PETRE ION la data: 10/17/2015 6:59am
Gen:M
Data nasterii: 22.06.1955
Stagiul de cotizare:42 ani,9 luni si 26 zile
Alte date:17 ani,6luni si 3 zile grupa II
Intrebarei
1.Am depus dosarul ptr pensionare in ziua de 22.06.2015 si am primit o decizie prin care mi se spune: perioada 01.06.1973-06.05.1977 nu poate fi valorificata la calculul vechimii- lipseste viza Cooperativei (unde am lucrat). Mentionez ca pe cartea de munca la semnatura presedintelui este si stampila unitatii. Mi s-a spus sa merg sa pun aceasta viza, ptr a beneficia de aceasta vechime.
Cooperativa respectiva este desfiintata, se afla in Gaesti. Unde si cum pot proceda.
2. Eu inca lucrez- va rog sa-mi spuneti: daca nu rezolv problema de la pct 1 - pot sa ma pensionez incepand cu 1 ianuarie 2016- ce fel de pensie si daca este anticipat partial care este penalizarea.
Va multumesc,
Re: iesire la pensie
Scris de: la pensie la data: 10/19/2015 3:25am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 22 iunie 2020 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Unele date sunt neclare adica nu stim daca stagiul de cotizare de 42 ani este efectiv lucrat sau ati adaugat si stagiul de cotizare suplimentar pentru stagiul in grupa de munca si nici daca stagiul de cotizare de 4 ani nevalorificat va influenteaza stagiul de 17 ani in grupa II de munca. La calculul de mai jos am luat in calcul ca aveti lucrat efectiv 42 ani,9 luni si 26 zile inclusiv stagiul de cotizare de 4 ani de la cooperativa si in cazul nevalorificarii stagiului de 4 ani acesta nu diminuiaza stagiul de 17 ani lucrat in grupa II de munca.
Pentru stagiul de 17 ani lucrat in gr II beneficiati de un spor de vechime de 4 ani si 3 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati stagiul de cotizare total de 47 ani (43 ani daca nu valorificati stagiul de la cooperativa).
Pentru stagiul de cotizare de 17 ani lucrat in gr II echivalata cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani si 6 luni adica in 22 decembrie 2016.
Pentru a rezolva problema recunoasterii stagiului de cotizare lucrat la cooperativa cereti indrumari si la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) de care a apartinut cooperativa la care ati lucrat, care probabil este la Pitesti
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata iar daca nu reusiti sa vi se rtecunoasca stagiul de cotizare de la cooperativa si veti cere pensie la 01 ianuarie 2016 veti beneficia de pensie anticipata, nediminuata.
Re: doresc lamuriri ptr pensie
Scris de: Petre Ion la data: 10/19/2015 11:58am
la pensie :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 22 iunie 2020 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Unele date sunt neclare adica nu stim daca stagiul de cotizare de 42 ani este efectiv lucrat sau ati adaugat si stagiul de cotizare suplimentar pentru stagiul in grupa de munca si nici daca stagiul de cotizare de 4 ani nevalorificat va influenteaza stagiul de 17 ani in grupa II de munca. La calculul de mai jos am luat in calcul ca aveti lucrat efectiv 42 ani,9 luni si 26 zile inclusiv stagiul de cotizare de 4 ani de la cooperativa si in cazul nevalorificarii stagiului de 4 ani acesta nu diminuiaza stagiul de 17 ani lucrat in grupa II de munca.
Pentru stagiul de 17 ani lucrat in gr II beneficiati de un spor de vechime de 4 ani si 3 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati stagiul de cotizare total de 47 ani (43 ani daca nu valorificati stagiul de la cooperativa).
Pentru stagiul de cotizare de 17 ani lucrat in gr II echivalata cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani si 6 luni adica in 22 decembrie 2016.
Pentru a rezolva problema recunoasterii stagiului de cotizare lucrat la cooperativa cereti indrumari si la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) de care a apartinut cooperativa la care ati lucrat, care probabil este la Pitesti
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata iar daca nu reusiti sa vi se rtecunoasca stagiul de cotizare de la cooperativa si veti cere pensie la 01 ianuarie 2016 veti beneficia de pensie anticipata, nediminuata.[/quote

"MULTUMESC "

1, Cei 4 ani de la Cooperativa nu sunt luati in calcul la vechimea de 42 ani.am lucrat ca tamplar si nu face parte din gr.II.
Acum orasul Gaesti apartine de jud. Dambovita - dvs. imi spuneti sa merg la Pitesti. Unde ma sfatuiti sa merg?
2. Iata cum au calculat vechimea ce de la Casa de pensii:
- Stagiul total - 42ani 9luni 26zile, din care:
- conditii normale - 18ani 11luni 16zile
- grupa II - - 17ani 6luni 3zile
- stagiu aferent gr.- 4ani 3luni
- perioada asimilata-1an 5luni 7zile
- stagiu aferent perioada incapacitate- 8luni

3. Am mentionat ca lucrez-daca depun dosarul in ianuarie 2016, se mai aduga - 10 luni de anul acesta.
Revin cu intrebarea : ce fel de pensie primesc?

Multumesc, anticipat
Re: iesire la pensie
Scris de: la pensie la data: 10/20/2015 2:37am
Inspectoratul teritorial de munca se afla la resedinta de judet deci mergeti la Inspectoratul Judetean de Munca Dambovita
Nici acum situatia stagiului de cotizare cnu este clar deoarece nu stim in ce perioada a fost stagiul asimilat pentru incapacitate temporara de munca dar oricum am face calculul daca se elimina stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar si se adauga stagiul pe care il mai realizati din iunie 2015 pana in ianuarie 2016 (6 luni nu 10 luni) daca nu vi se recunosc cei 4 ani lucrati la cooperativa, in ianuarie 2016 veti primi pensie anticipata partiala diminuata cu 9 % iar daca vi se recunoaste stagiul lucrat la cooperativa veti primi o pensie anticipata, nediminuata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1