Subiect "HANDICAP" Deschis de JULYA la data: 10/20/2015 11:20am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
HANDICAP
Scris de: JULYA la data: 10/20/2015 11:20am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

AM PRIMIT AZI DECIZIA DE PENSIONARE... SURPRIZA... TOTAL DREPTURI PENSIE ... 1 LEU !!! E NORMAL ASA CEVA??
RUGAMINTEA DV. A FOST SA VA COMUNIC DUPA CE PRIMESC DECIZIA...ASTA E!! DACA NU AM LUCRAT NICIODATA , BOALA FIIND DIN COPILARIE, COMISIA DE EXPERTIZA MI-A DAT GRADUL III, V-AM ETALAT TOTUL ACUM DOUA LUNI.... SI DOAR 1LEU?? DE CE??
Re: HANDICAP
Scris de: JULYA la data: 10/20/2015 1:16pm
JULYA :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

AM PRIMIT AZI DECIZIA DE PENSIONARE... SURPRIZA... TOTAL DREPTURI PENSIE ... 1 LEU !!! E NORMAL ASA CEVA??
RUGAMINTEA DV. A FOST SA VA COMUNIC DUPA CE PRIMESC DECIZIA...ASTA E!! DACA NU AM LUCRAT NICIODATA , BOALA FIIND DIN COPILARIE, COMISIA DE EXPERTIZA MI-A DAT GRADUL III, V-AM ETALAT TOTUL ACUM DOUA LUNI.... SI DOAR 1LEU?? DE CE??
NU AM PRIMIT NICI STAGIU POTENTIAL?? SCUZE CA AM REPETAT MESAJUL!!!
Re: HANDICAP
Scris de: la pensie la data: 10/21/2015 4:40am
Regretam sa aflam ce vi s-a intamplat.
Nu cunoastem toate instructiunile interne ale Casei de pensii si ne bazam numai pe interpretarea prevederilor legale.
Analizand inca odata prevederile legii pensiilor cu ultimile modificari am vazut ca intradevar nu puteati primi stagiu potential insa suntem surprinsi sa constatam ca nu vi s-a acordat diferenta pana la pensia sociala minima garantata care in anul 2015 este de 400 lei si vom detalia prevederile in aceasta privinta.
Pensia sociala minima garantata se acorda conform prevederilor OUG 6/2009 care sunt prezentate pe larg pe site-ul Ministerului Muncii la pagina de la adresa
http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/pensii/3937
Daca veti analiza conditiile de acordare veti vedea ca le indepliniti adica
- Aveti calitatea de pensionar
- Aveti domiciliul in Romania
- Cuantumul pensiei in plata este mai mic decat pensia minima garantata, care in anul 2015 este de 400 lei.
- Nu beneficiati (asa rezulta din datele furnizate de dv) prin cumul de alte drepturi de pensie platite din sistemul public de pensii, din alte sisteme de pensii sau drepturi acordate prin legi speciale si platite din sistemul public de pensii .
Indemnizatia de handicap nu are regim de pensie si nici nu este acordata prin una din cele 10 legi speciale enumerate pe pagina ministerului muncii.
In concluzie noi consideram ca aveti dreptul la completarea pensiei pana la nivelul pensiei sociale minime garantate si ca este oportun sa faceti contestatie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1