Subiect "Greseala in sistem" Deschis de Elena Barbul la data: 10/21/2015 8:47am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Greseala in sistem
Scris de: Elena Barbul la data: 10/21/2015 8:47am
Gen:F
Data nasterii:1959
Stagiul de cotizare:31
Alte date:
Intrebare:Programul care calculeaza reducerea virstei de pensionare pentru cei ce au lucrat in grupa II este gresit.Imi acorda doar 4 ani reducere la 18 ani de grupa II desi legea precizeaza ca se acorda 3 luni la fiecare an lucrat complet in grupa II de munca.De fapt am aproape 19 ani si trebuie sa am o reducere de 4 ani si vreo 7 sau 8 luni.Explicati -va va rog.
Re: Greseala in sistem
Scris de: la pensie la data: 10/22/2015 8:30am
Nu programul este gresit ci dv nu faceti diferenta intre stagiul de cotizare suplimentar (cate 3 luni pentru fiecare an intreg in grupa de munca) si reducerea varstei standard de pensionare acordate pentru stagiul de cotizare lucrat in grupa de munca
Reducerea varstei de pensionare pentru stagiile de cotizare lucrate in gr II de munca, asimilata cu conditii deosebite, se face conform tabelului nr 1 de la articolul 55 din legea pensiilor 263/2010 unde pentru un stagiu de cotizare de 18 ani se acorda o reducere a varstei standard de pensionare de 4 ani iar pentru un stagiu de cotizare de 20 ani se acorda o reducere a varstei standard de pensionare de 4 ani si 6 luni si nu exista situatii intermediare. Cum dv nu aveti 20 ani se iau in calcul 18 ani pentru care vi se acorda o reducere de 4 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1