Subiect "calculare punctaj" Deschis de CERBU la data: 10/22/2015 3:07pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calculare punctaj
Scris de: CERBU la data: 10/22/2015 3:07pm
Gen:F
Data nasterii:11/02/1970
Stagiul de cotizare:12 ani si 8 luni
Alte date:2 ani si 4 luni cotizare la CASA DE PENSII
Intrebare:Cum pot calcula valarea punctului pentru cei 2 ani si 4 luni?
Va multumesc.
Re: calculare punctaj
Scris de: la pensie la data: 10/23/2015 3:08am
Am observat ca ati deschis un program de calcul pensie si in acest caz calculul dorit de dv se simplifica.
Pentru aceasta analizati contractul de asigurare sociala incheiat cu Casa de pensii si retineti suma asigurata (sa nu o confundati cu contributia lunara platita care este de cca 3 ori mai mica) dupa care introduceti in program codul L dupa care in coloana salariu tarifar introduceti suma asigurata in perioada in care ati avut un astfel de contract.
Atentie la interpretarea rezultatului iesit din calcul pentruca in cazul dv la calculul punctajului mediu trebuie facuta o corectie deoarece programul de calcul calculeaza punctajul mediu cu stagiul complet de cotizare care la data conceperii programului, in cazul dv, era 30 ani iar acum este 35 ani si programul nu a fost inca adaptat acestei modificari.
In concluzie pentru un calcul corect impartiti punctajul total realizat la 35
Exemplu
Presupunand ca ati realizat un punctaj total de 11 puncte calculul se face astfel
Punctajul mediu 11/35=0,31429 puncte
Scris de: savu lucian la data: 10/23/2015 7:18am
Gen:masculin
Data nasterii:14.10.1958
Stagiul de cotizare:31
Alte date:
Intrebare:
Scris de: la pensie la data: 10/24/2015 10:07am
Pentru Savu Lucian
Daca doriti sa obtineti anumite lamuriri nu faceti economie de cuvinte si exprimati cat mai clar intrebarea.
Pentru datele furnizate nu va putem face calculul punctajului pensiei pentruca acesta depinde de salariile (veniturile) castigate de dv pe toata perioada lucrata.
Cu datele furnizate va putem face calculul datei de iesire la pensie adica
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 14 octombrie 2023 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala diminuata, dupa varsta de 60 ani daca va completati stagiul de cotizare cu 4 ani si realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani
Punctajul pensiei poate fi calculat cu ajutorul programului de calcul de pe site unde am observat ca ati deshis un cont si in care trebuie introduse datele necesare calculului
Se recomanda ca inainte de introducerea datelor sa cititi indrumarile date de noi la paginile de la adresele :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Daca aveti dificultati in folosirea programului reveniti si va vom ajuta.
Punctajul iesit din calcul nu este diminuat in cazul in care vreti sa va calculati pensia anticipata partiala.
confirmare cotizatii
Scris de: CERBU la data: 10/29/2015 6:20am
Buna ziua,

As dori sa stiu cum pot intra in posesia confirmarii trimestrelor din Romania.
O eliberati la cerere personala, sau in cazul meu, raspundeti la cererea facuta de statul francez?
Va multumesc.
Scris de: la pensie la data: 10/30/2015 3:06am
Pentru Cerbu
Regretam ca nu va putem raspunde la intrebarea dv deoarece site-ul nostru nu este unul oficial si nu avem nicio legatura cu Casa de pensii din Romania
Pentru a capata raspuns la intrebarile dv adresativa direct Casei de pensii din Romania sau vizionati site-ul Casei Nationale de Pensii din Romania la adresa
https://www.cnpp.ro/relatii-internationale
facand click pe paginile care va intereseaza.
Daca institutia care se ocupa cu pensii in Franta a facut o cerere in acest sens catre Casa Nationala de Pensii din Romania asteptati raspuns dar acesta va dura ceva mai mult.
Scris de: CERBU la data: 10/30/2015 5:13am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Va multumesc mult pentru toate informatiile.
INDICELE DE CORECTIE
Scris de: ONOFREI MARIN la data: 02/27/2016 12:54pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Va rog sa-mi spuneti daca in acest an, 2016, indicele de corectie , care este de 1,09 , este inclus in programul de calcul ,,LaPensie.com" sau se aplica la punctajul rezultat dupa introducerea datelor in program. Exemplu : programul mi-a dat o pensie de 614 lei, aceasta include indicele de corectie sau nu ? Va multumesc anticipat .!!!!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1