Subiect "calculul punctului de pensie" Deschis de mihai andrei la data: 10/23/2015 6:50am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calculul punctului de pensie
Scris de: mihai andrei la data: 10/23/2015 6:50am
Gen:m
Data nasterii:1954.11.28
Stagiul de cotizare:36
Alte date:
Intrebare:la calculul automat de pe site-ul dvs este inclus si calculul penalitatilor prevazute in lege respetiv ?
Re: calculul punctului de pensie
Scris de: la pensie la data: 10/25/2015 9:46am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 28 noiembrie 2019 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti. Diminuarea nu este aplicata automat de catre program ci trebuie sa-l aplicati dv.
Am observat ca ati deschis mai multe programe si ati completat unul din ele unde avem urmatoarele observatii
1 Nu ati introdus sporul de vechime asa cum explicam pe forum pe pagina de la adresa:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Pentru dv am calculate noi acest spor pe care vi-l dam mai jos pe care dv trebuie sa-l introduceti in coloana Spor in %. Acesta este :
Intre septembrie 1982 – august 1983 3 %
Intre septembrie 1983 – august 1988 6 %
Intre septembrie 1988 – martie 1992 9 %
2 Verificati salariul introdus in luna mai 2005
3 Rezultatul iesit din calcul trebuie sa-l corectati cu indicile de corectie acordat in anul iesirii la pensie (in anul 2015 indicele acordat este 1,07).
4 Rezultatul de la punctul 3 il diminuati cu diminuarea corespunzatoare pensiei anticipate partiale.
Re: calculual punctului de pensie
Scris de: andrei mihai la data: 11/06/2015 8:26am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am citit rapunsul dvs. pentru care va multumesc. Intreb: ce probleme ar fi pt. pt. 3 care se refera la anul 2005 si cum pot reintra in datele introduse de mine pentru a verifica o posibila eroeare. Mutumesc!
Re: calculul punctului de pensie
Scris de: la pensie la data: 11/09/2015 2:33am
Credem ca aveti mai multe nelamuriri
- Mai intai pentru a intra in contul dv si in programul in care ati introdus datele trebuie sa procedati astfel:
De pe pagina principala a site-ului apasati pe butonul din dreapta sus "Logare"
Se deschide o pagina de autentificare utilizator in care cititi cu atentie instructiunile
Pentru reintrare in program (Logare) dupa completarea casetelor Email si Parola nu mai apasati "Cont nou" ci "Logati-va".
Daca ati uitat parola apasati pe butonul care va intreaba aceasta si asteptati sa vi se trimita parola pe adresa de mail a dv
Dupa apasare pe butonul "Logati-va" intrati intr-o fereastra numita "Program gratuit de calculare pensie" si apasati pe butonul programului dorit in cazul dv "Mihai", apoi intrand intr-o fereastra cu date personale verificati datele introduse dupa care apasati butonul "Continuati" si asa intrati in paginile anuale de date la care treceti succesiv prin apasare pe butonul "Continuati"
- La punctul 2 din raspunsul anterior am precizat ca trebuie sa verificati salariul introdus in mai 2005 pentruca acesta este de zece ori mai mic decat in lunile anterioare si este posibil sa fi gresit la numarul zerourilor
- Dupa intrarea in program faceti modificarile indicate de noi la punctul 1 din raspunsul anterior.
- Daca intampinati dificultati reveniti.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1