Subiect "Ore suplimentare" Deschis de Dinu Mariana la data: 10/24/2015 2:36pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Ore suplimentare
Scris de: Dinu Mariana la data: 10/24/2015 2:36pm
Gen:F
Data nasterii:24.02.2015
Stagiul de cotizare:40 ani 4 luni 24 zile
Alte date:
Intrebare:In perioada 1996 2000 am lucrat ore suplimentare pentru care s-au plătit toate contribuțiile stabilite de lege.Pentru aceasta perioada am avut adeverinte in dosarul de pensie dar care nu au fost luate in considerare de Casa de Pensii.Cred ca nu este corect sa mi se ia in calcul un salariu mai mic(cel din cartea de munca) dacă eu am plătit contribuție pentru un salariu mai mare.Cum as putea sa rezolv aceasta problema.
Va mulțumesc anticipat
Re: Ore suplimentare
Scris de: la pensie la data: 10/25/2015 11:10am
Data nasterii este gresita dar asta are mai putina importanta daca ati iesit deja la pensie.
Sumele primite pentru orele suplimentare nu sunt incluse in baza de calcul a pensiei conform legilor pensiilor 19/2000 si 263/2010.
Pentru corectitudine trebuie sa precizam ca nu dv ati platit contributie la pensie in perioada anterioara lui 01 aprilien 2001 ci angajatorul dar si aceasta are mai putina importantanta si pentru faptul ca s-a platit contributie logic trebuia sa fie luate in calcul dar legea a prevazut altceva.
Nu ati precizat daca ati lucrat in o intreprindere care a avut program de lucru prelungit conform HCM 1546/1952 (de exemplu pe santiere de constructie)
Cei care au lucrat in o astfel de intreprindere cu program de lucru prelungit (de exemplu de 10 ore/zi) au obtinut dreptul sa le fie luate in calcul aceste sume conform Deciziei ICCJ 5/2010 daca deschid o actiune in justitie (la tribunal)
Va sfatuim sa va adresati unui avocat specializat in legislatia muncii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1