Subiect "Cand pun dosarul pt pensie locuiesc in strainatate" Deschis de gina la data: 11/05/2015 5:26pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cand pun dosarul pt pensie locuiesc in strainatate
Scris de: gina la data: 11/05/2015 5:26pm
Gen:F
Data nasterii:14/03/1958
Stagiul de cotizare:An inceput in 1972 si am lucrat 1 an si cateva luni in grupa l-a , pe urma casatorita si cu 3 copii dupa care din 27/09/1980 pana in 21/01/1991, am lucrat in grupa a ll-a de munca unde am drepturi si sporuri de permanentizare ce intra in conditii deosebite . Pe urma din martie 1991 cred am intrerupere pt cresterea copilului si pe urma am intrat in somaj si ajutor de somaj ,ultima corizare este in 1996 .
Alte date:Locuiesc in Spania de mai bine de 12 ani si am si aici cativa ani de munca si mi sa zis ca trebuie sa pun dosarul aici am rezidenta permanenta , as vrea daca se poate sa stiu cu cate luni trebuie sa pun actele am tot pregatit din tara , multumesc anticipat .
Intrebare:Cu cate luni inainte pun dosarul ca mi sa zis ca dureaza ceva ...'??
Re: Cand pun dosarul pt pensie locuiesc in strainatate
Scris de: la pensie la data: 11/06/2015 3:13am
Regretam ca nu va putem da un raspuns clar deoarece datele prezentate sunt neclare si nu va putem calcula data la care aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta sau pensie anticipata partiala.
Putem sa va precizam urmatoarele
Puteti depune dosarul de pensionare daca aveti acest drept si in Romania fie personal fie prin o persoana din Romania imputernicita prin procura cerand ca pensia din Romania sa fie transmisa la domiciliul dv permanent.
Rezolvarea dosarului depus in Spania, pentru componenta pensiei din Romania, v-a dura mult mai mult si nu putem aprecia cat deoarece acest timp depinde si de eventualele acte lipsa sau neconforme depuse la dosar
Opinia noastra este ca sa faceti o copie a dosarului de pensionare si sa o prezentati fie personal fie prin o persoana din Romania (nu este necesara imputernicirea prin procura) la ghiseul unei Case de pensii teritoriale din Romania pentru ca un functionar al acesteia sa analizeze dosarul pentru remedierea unor eventuale neconformitati.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1