Subiect "Pensie limita de varsta !" Deschis de Hetruc Constantin la data: 11/09/2015 7:53am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie limita de varsta !
Scris de: Hetruc Constantin la data: 11/09/2015 7:53am
Gen:M
Data nasterii:17.05.1954
Stagiul de cotizare:41 ani
Alte date:Grupa a II-a 16,7 ani
Intrebare:Am mai dus la casa de pensii o adeverinta pentru grupa a II-a de munca pe o perioada de 19 luni si mi s-a spus ca o sa primesc luna aceasta o noua decizie pentru limita de varsta.Mentionez ca fara acea adeverinta depusa luna trecuta aveam decizie pentru pensie anticipata partial.Dupa ce primesc decizia trebuie sa ma prezint cu ea la locul de munca fiind decizie pentru limita de varsta?Sau pot lucra in paralel cu pensia? Va multumesc.
Re: Pensie limita de varsta !
Scris de: la pensie la data: 11/10/2015 7:22am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 17 mai 2019 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 16 ani si 7 luni lucrat in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 4 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati stagiul de cotizare total de 45 ani.
Pentru stagiul de 16 ani lucrat in gr II echivalat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani si 6 luni adica in 17 noiembrie 2015.
La primirea deciziei de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare trebuie sa anuntati angajatorul pentruca actualul contract de munca inceteaza de drept si daca angajatorul este de acord sa lucrati in continuare va inchee un alt contract de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1