Subiect "Pensie" Deschis de Bulboaca Victor la data: 11/09/2015 10:48am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie
Scris de: Bulboaca Victor la data: 11/09/2015 10:48am
Gen:M
Data nasterii:18.03.1954
Stagiul de cotizare:43
Alte date:salariat
Intrebare:Buna ziua
Multumesc pentru informatiile utile oferite pana acum.
Insa nu reusesc sa inteleg de ce cei de la Casa de Pensii a sect 6,refuza sa imi ia in calcul gr.a 2 a de munca,sustinand ca adeverinta de incadrare in gr. a 2 a de munca nu este completa,lipsind nr procesului verbal,deciziei in care am fost nominalizat ptr gr. a 2 a de munca .Cei de la locul de munca de unde se solicita aceasta adeverinta,cat si Fisa Postului refuza eliberarea unei alte adeverinte si a Fisei Postului,sustinand ca numai este necesar si ca e vorba de anii in care eram incadrat 1.03.1990-1.07.1995,in pozitia 104,anexa 2,conform ordinului 50/1990 ( 125/1990) .Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie ?
Re: Pensie
Scris de: la pensie la data: 11/10/2015 7:41am
Daca adeverinta pentru stagiul lucrat in grupa de munca a fost eliberata dupa 01 ianuarie 2011 ea trebuia sa fie intocmita conform modelului prezentat in anexa 14 la normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011, in care se specifica necesitatea mentionarii acestui proces verbal sau a deciziei conducerii de nominalizare a locurilor de munca incadrate in grupa de munca.
Daca nu ati reusiti sa convingeti angajatorul sa va elibereze o adeverinta conform modelului mentionat incercati mai intai sa mergeti la Inspectoratul Teritorial de Munca de care apartine angajatorul poate au acestia argumente sa convinga angajatorul sa va elibereze o adeverinta corecta si daca nu reusiti nici aici nu va ramane decat sa deschideti actiune in justitie (la tribunal) impotriva angajatorului. Actiunea este scutita de taxe.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1