Subiect "reducerea anului de pensionare" Deschis de toader iulian la data: 11/10/2015 2:49am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
reducerea anului de pensionare
Scris de: toader iulian la data: 11/10/2015 2:49am
Gen:m
Data nasterii:1969
Stagiul de cotizare:28
Alte date:
Intrebare:
Bună ziua,
Sunt cadru militar în activitate, am 20 de ani vechime ,condiții speciale și am lucrat în trecut 6 ani civil în grupa I-a de munca , .Sunt angajat din anul 1987 , 1987 sptembrie -1 decembrie 1989 stagiu militar , 1989-1995 , grupa I -a , din 1995 cadrul militar -..... , condiții speciale.
La ce vârstă mă pot pensiona , fără a fi penalizat , conform celor prezentate și câți ani îmi pot fi reduși din anul de pensie stabilit .
Va multumesc
Re: reducerea anului de pensionare
Scris de: la pensie la data: 11/11/2015 9:32am
Nu va putem da un raspuns exact din mai multe cauze
- Varsta standard de pensionare din care se face reducerea pentru stagiile in grupele de munca depinde si de luna de nastere pe care dv nu ati dat-o asa cum fac deobicei unele femei.
- Cadrele militare ies la pensie conform legii pensiilor 263/2010 din sistemul public de pensii numai pana la 31 decembrie 2015 iar din 01 ianuarie 2016 vor iesi la pensie conform legii pensiilor 223/2015 din sistemul militar de pensii.
- Din datele furnizate apreciem ca in sistemul public de pensii ati putea iesi la pensie imediat cu reducerea varstei de pensionare cu 13 ani daca stagiile cumulate lucrate in gr I si in conditii speciale insumeaza 26 ani intregi.
- Deoarece legea pensiilor pentru cadrele militare 223/2015 nu modifica calculul varstei standard de pensionare si al reducerii varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca ci numai modul de calcul al cuantumului pensiei ne face sa presupunem ca aveti dreptul la pensie de serviciu si conform noii legi a pensiilor pentru cadrele militare 223/2015.
- Deoarece cuantumul pensiei este mai avantajos conform noii legi a pensiilor va sfatuim sa cereti iesirea la pensie dupa 01 ianuarie 2016.
Scris de: Toader Iulian la data: 11/11/2015 1:23pm
Gen:m
Data nasterii:05 04 1969
Stagiul de cotizare:28 ani
Alte date:
Intrebare:
Va multumesc , pentru informatii
Inteleg ca este mai avantajos sa astept anul ce va venii pentru a fii in tema cu noua lege si fondul ei.
Am sa va rog sa_ mi acordati de asemenea ocazia ca din nou sa ma ajutati in momentul in care legea va fi promulgata
Cu respect.
Scris de: la pensie la data: 11/11/2015 2:43pm
Legea 223/2015 a fost promulgata insa va intra in vigoare incepand cu 01 ianuarie 2016. Ea se poate consulta pe internet pentruca a fost publicata in Monitorul Oficial.
In privinta ajutorului insa acesta va fi limitat deoarece site-ul nostru se ocupa de sistemul public de pensii iar pensiile militare dupa intrarea in vigoare a legii pensiilor militare 223/2015 ies din sistemul public de pensii si atentia noastra va fi limitata si de faptul ca nu avem acces la unele reglementari din sistemul militar de pensii care nu sunt publice.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1