Subiect "dif.pensii" Deschis de ana la data: 11/11/2015 1:42pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
dif.pensii
Scris de: ana la data: 11/11/2015 1:42pm
Gen:
Data nasterii:martie 1958
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc pentru raspuns,revin insa cu rugamintea sa -mi spuneti daca e vreo diferenta ca suma,ca punctaj, avand in vedere ca nu beneficiez de perioade asimilate( nu am facut armata,studii universitare la zi,nu am fost pensionata pt.invaliditate etc.) deci am vechimea neintrerupta in munca de 35 ani si 7 luni plus inca 2 ani am beneficiat de prevederile O.G.36/30.04.2013.Sa inteleg ca singura diferenta intre pensia anticipata nediminuata si pensia pentru limita de varsta consta doar in perioadele asimilate ?Daca ma pensionez acum anticipat fara diminuare,punctajul si implicit valoarea pensiei de acum o voi avea si peste 3 ani cand indeplinesc conditiile pentru pensie limita de varsta?(neluand in calcul eventualele majorari care vor fi...speram.)
Re: dif.pensii
Scris de: la pensie la data: 11/11/2015 3:05pm
Modul de calcul al pensiei pentru limita de varsta si a pensiei anticipate nediminuate (in cazul in care nu aveti stagii de cotizare asimilate enumerate de noi anterior) sunt similare si rezultatul va fi acelasi ca punctaj si cuantum pensie.
Singura problema in cazul dv este ca nu puteti beneficia acum de pensie anticipata, nediminuata, daca nu aveti stagii de cotizare in grupele de munca, pentruca pentru aceasta trebuie sa aveti stagiul de cotizare de 39 ani iar dv daca se cumuleaza stagiul de cotizare perioadei cat ati beneficiat de OUG 36/2013 realizati numai 37 ani si 7 luni.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1