Subiect "eroare calcul vechime" Deschis de Ion Nicoleta la data: 11/12/2015 4:02am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
eroare calcul vechime
Scris de: Ion Nicoleta la data: 11/12/2015 4:02am
Gen:f
Data nasterii:23 august 1955
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am depus dosar pensie comunitara(lucrez in Italia) la Arad in 28.10.2015.Am primit in data de 10.11.2015 decizia pentru pensia din Romania,dar nu corespunde vechimii reale.Am lucrat in conditii de clima foarte greu de suportat,9 ani,pentru care am dreptul la 6 luni pentru fiecare an lucrat,deci 4 ani si 6 luni,care nu apar.Am depus si adeverintele care atesta acest lucru plus 3% pentru pensie suplimentara.Se poate,va rog,sa verifica-ti.E necesar sa va dau si alte date?
Re: eroare calcul vechime
Scris de: la pensie la data: 11/13/2015 2:30am
Regretam ca nu va putem ajuta deoarece site-ul nostru este independent de Casa Nationala de Pensii si nu avem acces la arhiva acesteea.
Nu avem informatiile necesare ca sa va putem analiza situatia.
Credem ca mai intai trebuie sa cereti Casei de pensii sa motiveze neluarea in calcul a perioadei la care va referiti
Pentru a fi luate in calcul perioadele lucrate in grupele superioare de munca trebuie sa prezentati o adeverinta care in functie de data eliberarii trebuie sa contina anumite informatii.
Daca ati depus o asemenea adeverinta si aceasta nu corespunde cerintelor prevederilor legale din perioada eliberarii, sau nu ati depus adeverinta, puteti cere angajatorului sau celui care detine arhiva angajatorului (in cazul desfiintarii firmei) sa va elibereze o adeverinta conforma cu prevederile legale
Daca ati depus o adeverinta conforma cu prevederile legale si casa de pensii nu a luato in consideratie puteti sa actionati astfel
- Sa depuneti o contestatie catre Comisia Centrala de Contestatii. Contestatia se poate depune la registratura casei teritoriale de pensii la care ati depus dosarul
- Daca raspunsul la contestatie este nesatisfacator puteti deschide o actiune in Justitie (la tribunal) impotriva Casei de pensii. Actiunea este scutita de taxe.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1