Subiect "varsta pensionare" Deschis de mary18 la data: 11/20/2015 12:46pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
varsta pensionare
Scris de: mary18 la data: 11/20/2015 12:46pm
Gen:f
Data nasterii:1966
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:cand ma pensionez daca am lucrat 31 de ani, din care 18 ani in conditii speciale de munca?data nasterii 04.03.1966. Multumesc,
Re: varsta pensionare
Scris de: la pensie la data: 11/20/2015 3:22pm
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 04 februarie 2029 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 11 luni, stagiul complet de cotizare de 34 ani si 7 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 18 ani lucrat in grupa conditii speciale beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 9 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 40 ani
Pentru stagiul de 18 ani lucrat in grupa conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 9 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 53 ani si 11 luni adica in data de 04 februarie 2020.
Scris de: grapa aron la data: 11/22/2015 2:58pm
Gen:masculin
Data nasterii:10octombrie1956
Stagiul de cotizare:1975-2015
Alte date:din 27 09 1975pana in 7 06 2001 incadrat cu grupa a2de munca din care armata 16luni.lucrez si in prezent.
Intrebare:in ce an si ce luna po iesi la pensie.va rog daca se poate sa imi raspundeti.
Scris de: la pensie la data: 11/23/2015 1:53am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 10 octombrie 2021 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 24 ani si 4 luni lucrat in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 6 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 46 ani.
Pentru stagiul de 24 ani lucrat in gr II echivalat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 5 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 59 ani si 6 luni adica in data de 10 aprilie 2016.
Scris de: grapa maria la data: 11/23/2015 9:48am
mary18 :
Gen:f
Data nasterii:1964 07 iunie
Stagiul de cotizare:1986pana in 1998 grupa a2 lucrez si in prezent dar fara grupa
Alte date:am 3 copii
Intrebare.la ce varsta po iesi la pensie?va multumesc anticipat.
Scris de: silvia ion la data: 11/23/2015 12:54pm
Gen: F
Data nasterii: 15.01.1961
Stagiul de cotizare: 34 ANI
Alte date: din care 10 ani grupa I
Intrebare: La ce varsta ma pot pensiona la limita de varsta. Programul mi-a calcuculat ca pot iesi la pensie la 54 ani adica in ianuarie 2016, oare este adevarat????

Multumesc!!
Scris de: la pensie la data: 11/24/2015 2:39am
Pentru Silvia Ion
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 15 ianuarie 2023 la varsta standard de pensionare de 62 ani, stagiul complet de cotizare de 32 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Calculul dv a fost gresit deoarece ati folosit programul de calcul conform vechii legi a pensiilor 19/2000 care este abrogata si trebuia sa folositi programul de calcul conform noii legi a pensiilor unitare 263/2010 care este in vigoare.
Prin legea 380/2013 stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiul de cotizare de 10 ani lucrat in gr I beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 5 ani care se cumuleaza la stagiul de si realizati un stagiu total de cotizare de 39 ani. Pentru stagiul de 10 ani lucrat in conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 5 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 57 ani adica in 15 ianuarie 2018
Scris de: la pensie la data: 11/24/2015 3:08am
Pentru Grapa Maria
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 07 februarie 2027 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 8 luni, stagiul complet de cotizare de 33 ani si 8 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Datele privind stagiul de cotizare sunt neclare deoarece modul cum sunt prezentate nu ne permite sa calculam stagiul de cotizare in grupa II de munca in ani intregi iar stagiul total de cotizare nu poate fi calculat in ani si luni intregi. Noi am luat in calcul ca ati lucrat 12 ani intregi in gr II
Pentru stagiul de cotizare de 12 ani lucrat in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 3 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare.
Pentru stagiul de 12 ani lucrat in gr II echivalat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 60 ani si 2 luni adica in data de 07 august 2024 daca pana atunci va completati stagiul de cotizare si realizati stagiul complet de cotizare de 33 ani si 8 luni (incluzand si stagiul aferent grupei de munca).
Va puteti pensiona cu pensie anticipata partiala, diminuata cu 22,50 %, la varsta de 57 ani si 8 luni adica in data de 07 februarie 2022 daca pana atunci va completati stagiul de cotizare si realizati stagiul complet de cotizare de 33 ani si 8 luni (incluzand si stagiul aferent grupei de munca).
Actuala lege a pensiilor 263/2010 nu acorda avantaje (cresterea punctajului pensiei sau reducerea varstei de pensionare) pentru nasterea si cresterea unui anumit numar de copii.
Exista o initiativa parlamentara in acest sens dar nu cunoastem continutul ei si nici daca va fi aprobata.
Scris de: ion gheorghe la data: 11/24/2015 1:06pm
Gen: M
Data nasterii:20.11.1968
Stagiul de cotizare: 28 ani
Alte date: politist , grupa I- 21 ani
Intrebare: La ce varsta ma pot pensiona la limita de varsta?
Scris de: la pensie la data: 11/25/2015 4:22am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 20 noiembrie 2033 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Prin legea 380/2013 stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiul de cotizare de 21 ani lucrat in gr I beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 10 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de si realizati un stagiu total de cotizare de 38 ani si 6 luni.
Pentru stagiul de 21 ani lucrat in conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 10 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 54 ani si 6 luni adica in 20 mai 2023
Scris de: ion gheorghe la data: 11/25/2015 8:43am
Gen:M
Data nasterii:20.11. 1968
Stagiul de cotizare:28 ani din care 21 ani in ministerul de interne
Alte date:21 de ani in conditii speciale aferente grupei 1

Intrebare: Programul pentru calculul varstei de pensionare imi da faptul ca ma pot pensiona la : 48 ani si 11 luni, unde gresesc, avand in vedere ca dv mi-ati calculat alt fel???
Mentionez ca am selectat Legea unitara a pensiilor si am pusa bifa de militar.

Multumesc mult!!!
Scris de: la pensie la data: 11/26/2015 8:56am
Pentru Ion Gheorghe
Nu ati precizat daca in prezent lucrati tot in sectorul militar si am considerat ca nu mai lucrati si v-am calculat iesirea la pensie din sectorul public.
Daca apreciati ca in luna octombrie 2017 veti lucra tot in sectorul militar calculul datei de iesire la pensie se modifica astfel
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 20 aprilie 2028 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 5 luni, stagiul complet de cotizare de 28 ani si 10 luni si stagiul minim de cotizare in specialitate de 19 ani si 5 luni.
Pentru stagiul de cotizare de 21 ani lucrat in gr I beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 10 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de si realizati un stagiu total de cotizare de 38 ani si 6 luni.
Pentru stagiul de 21 ani lucrat in conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 10 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 58 ani si 11 luni adica in 20 octombrie 2017.
Facem precizarea ca incepand cu data de 01 ianuarie 2016 personalul care lucreaza in sectorul militar nu se va mai pensiona conform actualei legi a pensiilor din sectorul public 263/2010 ci conform unei legi noi 223/2015 separandu-se de sectorul public de care ne ocupam noi.
Datele de pensionare calculate de noi conform legii pensiilor 263/2010 raman valabile si dupa intrarea in vigoare a legii pensiilor 223/2015 modificandu-se numai modul de calculare a valorii pensiilor.
Scris de: ion gheorghe la data: 12/11/2015 12:07pm
Gen:M
Data nasterii: 20.11.1968
Stagiul de cotizare: 28 ani de cotizare + 1 an si 6 luni stagiul militar obligatoriu;
Alte date: dintre acestia, 21 de ani militar in conditii speciale beneficiind de grupa I ( inca lucrez)
Intrebare: Am primit raspuns mai sus ca ma pot pensiona la limita de varsta, la varsta de 48 ani pe 20 octombrie 2017. Intrebarea mea este daca ma pot pensiona anticipat sau anticipat partial si cu cat mi-ar fi diminuata pensia in aceste conditii?
Deasemea va intreb in conditiile in care pot iesi la pensie anticipat, cand implinesc 48 ani adica la data de 20 octombrie 2017 voi trece automat la pensia pentru limita de varsta, sau mi se mareste varsta la care ma pot pensiona la limita de varsta?

Multumesc mult pentru raspunsurile oferite!
Cu respect,
Ion Gheorghe
Scris de: la pensie la data: 12/14/2015 12:52pm
Pentru Ion Gheorghe
Pensia anticipata, nediminuata nu este avantajoasa pentru dv pentruca o puteti obtine la varsta de 54 ani si 5 luni adica in 20 aprilie 2023
Pensie anticipata partiala, diminuata, o puteti obtine imediat in conditiile urmatoare
- sunteti trecut in rezerva sau au incetat raporturile de serviciu ca urmare a reorganizarii unitatii sau a reducerii unor functii din staqtele de organizare a unitatii
- sunteti trecut in rezerva sau au incetat raporturile de serviciu ca urmare clasificarii ca inapt sau apt limitatpentru serviciu militar de catre comisia de expertiza medico-militara. Din pacate nu va putem preciza modul de diminuare a acestei pensii pentruca nu cunoastem aceste prevederi.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1