Subiect "stagiu de cotizare" Deschis de nicolae gheorghe la data: 11/23/2015 10:29am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
stagiu de cotizare
Scris de: nicolae gheorghe la data: 11/23/2015 10:29am
Gen:m
Data nasterii:1957
Stagiul de cotizare:39
Alte date:
Intrebare:
Intrebare:Va citesc din Monitorul Oficial al Romaniei ,Nr 801/28.X.2015
Decizia Nr 18
din 5 octombrie 2015
73.Pentru toate aceste considerente ,
INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE
In numele legii
DECIDE:
Admite recursul in interesul legii formulat de Avocatul Poporului si ,in consecinta:
In interpretarea si aplicarea art,3 alin (1) lit.P si art,19.alin.(1) din Legea nr 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice,cu modificarile si completarile ulterioare, stabileste ca:
Perioada in care o persoana a fost ucenic cu plata si a urmat cursurile unei scoli profesionale:
1
2
3.dupa 1 ianuarie 1954 si pana la 1 aprilie 2001 va fi considerata stagiu de cotizare si vechime in munca perioada practicii in productie.
Obligatorie potrivit art 517 alin (4) din Codul de procedura civila .
Pronuntata in sedinta publica astazi 5 octombrie 2015.

VICEPRESEDINTELEINALTEI CURTI DE CASATIE SI JUSTITIE
IULIA CRISTINA TARCEA
Re: stagiu de cotizare
Scris de: la pensie la data: 11/25/2015 2:06am
Da, acum am inteles despre ce este vorba. Au existat doua acte juridice cu acelasi numar, date de doua complete diferite.
In rezumat in actul indicat de dv se prevede.
- Perioada de calificare prin ucenicie la locul de munca, cu contract de munca, este considerata stagiu de cotizare integral
- In perioada 01 ianuarie 1954 - 01 aprilie 2001 (perioada care va intereseaza pe dv) elevilor scolilor profesionale li se considera stagiul de cotizare numai perioada practicii in productie
Va multumim pentru faptul ca ne-ati semnalat aparitia acestei reglementari juridice.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1