Subiect "adeverinta venituri" Deschis de OZON MARIANA la data: 11/24/2015 4:14am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
adeverinta venituri
Scris de: OZON MARIANA la data: 11/24/2015 4:14am
Gen:f
Data nasterii:06.04.1958
Stagiul de cotizare:33+4 ani de ASE la zi
Alte date:
Intrebare:Pe data de 17.08.2015 am depus dosarul pt pensionare anticipata partiala , moment la care am depus doar adeverinta cu sporurile. Ulterior, prin intermediul unei case de avocatura, am reusit sa obtin o adeverinta cu toate veniturile(ajutoare de paste, craciun, prime) obtinute inainte de anul 2001. Intrebarea mea este urmatoarea:casa de pensii imi va calcula din nou pensia, sau este nevoie sa ne judecam?
Re: adeverinta venituri
Scris de: la pensie la data: 11/25/2015 3:32am
Conform prevederilor legii pensiilor 263/2010 sumele precizate de dv nu intra in baza de calcul a pensiilor.
Opinia noastra este ca nu aveti sanse si daca deschideti o actiune in justitie insa pentru o parere avizata adresati aceasta intrebare casei de avocatura care v-a ajutat sa obtineti adeverinta.
Scris de: Martin Gheorghr la data: 11/26/2015 6:20am
la pensie :
Conform prevederilor legii pensiilor 263/2010 sumele precizate de dv nu intra in baza de calcul a pensiilor.
Opinia noastra este ca nu aveti sanse si daca deschideti o actiune in justitie insa pentru o parere avizata adresati aceasta intrebare casei de avocatura care v-a ajutat sa obtineti adeverinta.

Părerea mea este că, prin neluarea în calcul la stabilirea pensiilor a tuturor veniturilor pentru care s-au calculat, reținut și virat contribuții pentru asigurări sociale(indiferent de perioadă), se încalcă grosolan principiul de bază(fundamental) al Legii Pensiilor, respectiv CONTRIBUTIVITATEA!. Cunosc cazuri prin care s-a câștigat în instanță. Chiar nu se poate modifica Legea 263 în această privință?. Soluția poate veni printr-o sesizare a Avocatului Poporului?.
Scris de: Iftene Ovidiu la data: 11/26/2015 3:57pm
Martin Gheorghr :
la pensie :

Părerea mea este că, prin neluarea în calcul la stabilirea pensiilor a tuturor veniturilor pentru care s-au calculat, reținut și virat contribuții pentru asigurări sociale(indiferent de perioadă), se încalcă grosolan principiul de bază(fundamental) al Legii Pensiilor, respectiv CONTRIBUTIVITATEA!. Cunosc cazuri prin care s-a câștigat în instanță. Chiar nu se poate modifica Legea 263 în această privință?. Soluția poate veni printr-o sesizare a Avocatului Poporului?.
Chiar nu putem face o sesizare catre Avocatul Poporului în acest sens?!! Sa ni se ia in considerare aceste adeverinte cu salarii brute pentru care ni s-au oprit contributii la salarii brute?Cine ne ajuta in acest sens?
Scris de: la pensie la data: 11/27/2015 7:00am
Sfatul nostru este sa analizati mai intai in amanuntime situatia si apoi sa cereti sfatul unui avocat specializat in astfel de cazuri.
Noi va facem urmatoarele precizari.
-Baza de calcul a pensiei a fost reglementata de legislatia din domeniu in perioada respectiva.
-In cazul doamnei Ozon perioada in discutie este inainte de 01 aprilie 2001 cand modul de calcul al pensiilor a fost reglementat de legea pensiilor 3/1977 si era diferit de cel actual reglementat prin legea pensiilor 19/2000 intrata in vigoare in 01 aprilie 2001.
-Baza de calcul in perioada anterioara lui 01 aprilie 2001 a fost reglementata prin diverse acte normative dintre care amintim numai pecele principale cum ar fi legea 57/1974 si legea 49/1992 abrogate prin legea pensiilor 19/2000 si OUG 4/2005 abrogata prin legea pensiilor 263/2010.
Dupa cu vedeti aceste legi sunt abrogate si prevederile lor au fost aplicate la calculul pensiilor a milioane de pensionari din care multi sunt inca in viata.
- In perioada anterioara de 01b aprilie 2001 angajatii nu au platit cotributie de asigurare sociala ci au platit contributie de asigurari sociale numai angajatorii pentru intreg fondul de salarii.
-Modificarea legislatiei generale prin modificarea legii pensiilor 263/2010 ar duce la discriminari inechitati sau la o actiune generala de recalculare a pensiilor cum a fost cea declansata de OUG 4/2005 care a depasit cu mult posibilitatile umane ale Casei de pensii.
-Credem ca singura posibilitate este obtinerea unei reglementari sub forma de decizie a ICCJ de uniformizare a hotararilor judecatoresti in actiuni similare asa cum a fost cazul deciziilor ICCJ 5/2010, 4/2011 si 19/2011
Ultima decizie de acest tipeste 18/2015 care se refera la recunoasterea ca stagiu de cotizare a perioadei de practica a elevilor scolilor profesionale si care a fost judecata ca urmare a sesizarii avocatului poporului.
Aceste decizii ale ICCJ se aplica insa numai in cazul actiunilor din justitie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1