Gen:feminin
Data nasterii:17 iulie 1955
Stagiul de cotizare:37 ani si 2 luni
Alte date:
Intrebare:Buna ziua! La data de 01.09. 2015, am depus dosarul de pensionare anticipata partial. Varsta standard limita de varsta o implineam doar in data de 17.09.2015,deci am o penalizare doar pentru 1 luna (0,75%). Am primit Decizia de pensie anticipata partial(in luna oct.2015), iar azi, 25 nov.2015, am primit pensia pentru toate lunile din urma(sept.oct. si nov) Dar cu stupoare am constatat ca si sumele pe lunile oct si nov sunt penalizate cu 0.75%.Or, eu urma sa intru la plata pensiei de limita de varsta (fara penalizare)pentru lunile oct si nov. Mentionez ca Decizia de Pensie de limita de varsta nu a sosit inca!Ce trebuie sa fac?
In alta ordine de idei, cum se poate obtine Buletinul de Calcul? Ce diferenta este intre acest Buletin de Calcul si Adeverinta CAS ? As dori sa vad ce sume s-au luat in calcul pentru fiecare luna. Din cate am inteles, Casele de Pensii se cam eschiveaza sa elibereze aceste documente. Oare de ce? Exista ceva oficial care poate obliga eliberarea acestor anexe sau numai pe cale juridica?