Subiect "calcul pensie" Deschis de andreea a la data: 11/26/2015 4:59am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: andreea a la data: 11/26/2015 4:59am
Gen:m
Data nasterii:14.01.1956
Stagiul de cotizare:40de ani din care 20 ani 7 luni si 19 zile in grupa a II a
Alte date:somaj:1 an,
stagiu militar:10an si 4 luni
Intrebare:la ce varsta poate sa isi depuna tatal dosarul pentru pensie?

va multumesc anticipat,
Andreea A
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 11/27/2015 2:27am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere are dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 14 ianuarie 2021 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 20 ani lucrat in gr II beneficiaza de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 5 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiile de cotizare asimilate pentru stagiul militar si perioada de somaj si realizeaza un stagiu total de cotizare de 47 ani si 4 luni.
Pentru stagiul de 20 ani lucrat in gr II echivalat cu conditii deosebite beneficiaza de reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si 6 luni si se poate pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 60 ani si 6 luni adica in 14 iulie 2016.
Are dreptul la pensie anticipata, nediminuata, la varsta de 60 ani adica in data de 14 ianuarie 2016.
Scris de: andreea a la data: 12/10/2015 1:58am
Buna ziua, in primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsul oferit la intrebarea mea si as mai avea o nelamurire...tatal meu a suferit un accident destul de grav in urma caruia a ramas cu ameteli foarte mari si nu are stabilitate in picioare. Momentan este in concediu medical dar nu stiu cat voi putea continua concediu, angajatorul (privat)nu este de accord.Intrebarea mea este urmatoarea: ca sa nu incurcam firma cu concedii medicale, daca tatal si-ar depune demisia si el ar beneficia de pensie anticipata de pe data de 14 ianuarie 2016 il afecteaza cu ceva, e posibil sa fie probleme la depunerea dosarului?

Va multumesc!
Andreea A.
Scris de: la pensie la data: 12/11/2015 2:29am
Asa cum am precizat in raspunsul anterior in data de 14 ianuarie 2016 tatal dv are dreptul la pensie anticipata, nediminuata, iar in 14 iulie 2016 la pensie pentru limita de varsta daca face dovada stagiului de cotizare lucrat in grupa II de munca.
Sfatul nostru este sa mearga cu actele pe care le poseda la ghiseul Casei teritoriale de pensii de care apartine domiciliul lui pentru a fi verificate si acceptate si apoi sa pregateasca dosarul de pensionare pe care urmeaza sa-l depuna in data de 14 ianuarie 2016
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1