Subiect "vechime in munca" Deschis de cojocaru la data: 11/30/2015 7:55am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
vechime in munca
Scris de: cojocaru la data: 11/30/2015 7:55am
Gen: m
Data nasterii:22/11/1953
Stagiul de cotizare:42 de ani si 10 luni(fara st. militar)
Alte date:
Intrebare:pina in anul 1992,in cartea de munca,intrepr.la care ai lucrat,iti acorda un spor de vechime(in procente,5%,10%,e.t.c.)Trebuie sa prezint adev. de vechime ptr.aceasta perioada la depunerea dosarului ptr.pensie ? Intr. mi-a dat adev.doar ptr.perioada de dupa 1992 !
Re: vechime in munca
Scris de: la pensie la data: 12/01/2015 4:03am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 22 noiembrie 2018, la varsta standard de pensionare de 65 ani stagil complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti.
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata, daca va completati stagiul dec cotizare cu 2 luni si realizati stagiul total de cotizarec de 43 ani fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar.
Este corect cum a procedat angajatorul.
Sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992 se acorda si se calculeaza automat de catre Casa de pensii asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1