Subiect "Buna ziua" Deschis de Galan Anghelina la data: 11/30/2015 1:28pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Buna ziua
Scris de: Galan Anghelina la data: 11/30/2015 1:28pm
Gen:F
Data nasterii:5-12-1956
Stagiul de cotizare:21 DE ANI,7 LUNI SI 3 ZILE
Alte date:DIN 2001 PANA IN PREZENT SUNT PENSIONATA PE CAZ DE BOALA, GRADUL 3. AM TREI COPII NASCUTI PANA IN 1990.
Intrebare:CARE ESTE DATA DE LA CARE POT BENEFICIA DE PENSIE LA LIMITA DE VARSTA?
Re: Buna ziua
Scris de: la pensie la data: 12/01/2015 4:26am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 05 iulie 2017, la varsta standard de pensionare de 60 ani si 7 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 7 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Perioada cat ati primit pensie de invaliditate se asimileaza, integral, stagiului de cotizare (an/an) si se ia numai in calculul pensiei pentru limita de varsta, similar unul salariat care pe acea perioada ar fi avut salariul egal cu pensia dv de invaliditate.
Actuala lege a pensiilor 263/2010 nu acorda avantaje (cresterea punctajului pensiei sau reducerea varstei de pensionare) pentru nasterea si cresterea unui anumit numar de copii.
Exista o initiativa parlamentara in acest sens dar nu cunoastem continutul ei si nici daca va fi aprobata.
Scris de: Galan Anghelina la data: 12/01/2015 9:05am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc pentru raspuns! Indraznesc sa mai vin cu inca o intrebare. N-as putea sa ma pensionez anticipat?
Scris de: la pensie la data: 12/02/2015 1:31am
Din pacate nu puteti beneficia de pensie anticipata partiala sau anticipata deoarece nu aveti stagiile de cotizare necesare care sunt urmatoarele
- Pentru pensie anticipata partiala, 30 ani si 7 luni fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate.
- Pentru pensie anticipata, 38 ani si 7 luni fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1