Subiect "sporuri calcul pensie" Deschis de lenuta la data: 12/02/2015 4:15pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
sporuri calcul pensie
Scris de: lenuta la data: 12/02/2015 4:15pm
Gen:f
Data nasterii:16 06 1955
Stagiul de cotizare:38
Alte date:
Intrebare:Am primit buletinul de calcul si am vazut ca nu mi-au fost luate in calcul ca profesoara sporul de dirigentie,sporul de fidelitate ,sporul de vechime.Este vreo lege unde scrie ca sporul de vechime nu se trece in buletinul de calcul ?Ce pot face?
Re: sporuri calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 12/03/2015 4:35am
Sporurile mentionate de dv sunt luate in calcul inainte de 01 aprilie 2001 numai daca pentru ele prezentati adeverinta eliberata de angajator cu exceptia sporului de vechime care inainte de aprilie 1992 se acorda automat calculat asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Daca nu ati prezentat adeverinta pentru aceste sporuri primite inainte de aprilie 2001 cereti adeverinta angajatorului pe care o depuneti la registratura Casei de pensii cu o cerere de recalculare a pensiei. Pensia recalculata se va plati de la data depunerii adeverintei de sporuri la registratura Casei de pensii.
Daca ati prezentat adeverinta pentru aceste sporuri primite inainte de aprile 2001 si aceasta nu a fost luata in calcul faceti o contestatie catre Comisia Centrala de Contestatii pe care o depuneti la registratura Casei de pensii de care apartineti.
Scris de: lenuta la data: 12/03/2015 5:48am
la pensie :
Sporurile mentionate de dv sunt luate in calcul inainte de 01 aprilie 2001 numai daca pentru ele prezentati adeverinta eliberata de angajator cu exceptia sporului de vechime care inainte de aprilie 1992 se acorda automat calculat asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Daca nu ati prezentat adeverinta pentru aceste sporuri primite inainte de aprilie 2001 cereti adeverinta angajatorului pe care o depuneti la registratura Casei de pensii cu o cerere de recalculare a pensiei. Pensia recalculata se va plati de la data depunerii adeverintei de sporuri la registratura Casei de pensii.
Daca ati prezentat adeverinta pentru aceste sporuri primite inainte de aprile 2001 si aceasta nu a fost luata in calcul faceti o contestatie catre Comisia Centrala de Contestatii pe care o depuneti la registratura Casei de pensii de care apartineti.
ACESTE SPORURI SUNT TRECUTE IN CARTEA DE MUNCA ,IN ADEVERINTA MI-ATRECUT DECAT SPORURILE NETRECUTE IN CARTEA DE MUNCA
Scris de: la pensie la data: 12/04/2015 1:59am
Nu toate Casele de pensii teritoriale accepta luarea in calcul a sporurilor inscrise in carnetul de munca deoarece acolo din cauza spatiului mic nu pot fi trecute informatiile necesare privind denumirea sporurilor si legalitatea acordarii lor.
Sfatul nostru ramane acelasi sa cereti angajatorului adeverinta cu aceste sporuri pe care sa o depuneti la registratura Casei de pensii cu cerere de recalculare. Daca dv considerati ca este necesar puteti intreba la Casa de pensii daca motivul neluarii in calcul a sporurilor este lipsa adeverintei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1