Subiect "an pensionare" Deschis de stefan la data: 12/05/2015 10:34am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
an pensionare
Scris de: stefan la data: 12/05/2015 10:34am
Gen:barbat
Data nasterii:31.10.1972
Stagiul de cotizare:21
Alte date:lucrez in politie, grupa I, de 21 ani, armata 1 an, scoala militara 6 luni., 6 luni cotizatie in serviciu ca civil.
Intrebare:posibilitate pensionare anticipat sau anticipat partial
Re: an pensionare
Scris de: la pensie la data: 12/07/2015 10:12am
Trebuie sa va precizam ca militarii se mai pot pensiona in sistemul public de pensii conform legii pensiilor 263/2010 numai pana in 31 decembrie 2015 si incepand din 01 ianuarie 2016 militarii se vor pensiona conform noii legi a pensiilor militare 223/2015 si vor iesi din sistemul public de pensii, domeniu de care se ocupa site-ul nostru.
In cazul dv va vom preciza posibilitatile de pensionare conform noii legi a pensiilor militare
Conform legii pensiilor militare 223/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, la varsta standard de pensionare de 60 ani, daca aveti vechime efectiva de 25 ani si vechime minima in serviciu (militar) de 15 ani
Pentru stagiul de cotizare de 21 lucrat in gr I de munca echivalat cu conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare de 10 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta de serviciu la varsta de 49 ani si 6 luni daca va completati stagiul de cotizare cu 2 ani si realizati stagiul de cotizare efectiv de 25 ani.
Pensia anticipata nu este avantajoasa pentru dv deoarece o puteti obtine la varsta de 55 ani in aceleasi conditii de vechime de 25 ani efectiv.
Puteti beneficia de pensie anticipata partiala in cazul in care sunteti trecut in rezerva ca urmare a reorganizarii unitatii si reducerea unor functii sau ca urmare a clasarii ca inapt pentru serviciu militar. Acordarea aceastei pensii nu este conditionata de varsta insa este conditionata de realizarea vechimii de 20 ani efectiv si se diminuaza in functie de vechime
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1