Subiect "Stagiu asimilat !" Deschis de Iftene Ovidiu la data: 12/06/2015 5:35pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Stagiu asimilat !
Scris de: Iftene Ovidiu la data: 12/06/2015 5:35pm
Gen:M
Data nasterii:05.10.1967
Stagiul de cotizare:26 ani pana in iulie 2012.
Alte date:14,5 ani gr.a II-a,2,8 ani gr.deosebita,1 an gr.speciala.
Intrebare:Din iulie 2012 sunt pensionat pe caz de boala gradul 3,boala obisnuita.Mai am in decizie o perioada de 1 an,3 luni,12 zile stagiu aferent perioada incapacitate de munca. 1)Va rog sa-mi faceti un calcul exact din care sa aflu data iesirii la pensie pentru limita de varsta, daca se poate sa postati acel calcul aici.2) Beneficiez de stagiu asimilat pe perioada pensionarii pe caz de boala chiar daca nu lucrez pana la data iesirii la pensie pt.limita de varsta?multumesc Daca mai doriti alte date va stau la dispozitie. Va multumesc.
Re: Stagiu asimilat !
Scris de: la pensie la data: 12/08/2015 2:57am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 05 octombrie 2032 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul de cotizare in gr II a fost asimilat cu conditii deosebite.
Pentru stagiile de cotizare in grupele de munca se acorda un stagiu de cotizare suplimentar de 3 luni la un an intreg de stagiu de cotizare in grupa II si in conditii deosebite si de 6 luni la un an intreg de stagiu de cotizare in conditii speciale. Pentru stagiile de cotizare in grupele de munca de 17 ani si 2 luni in gr II si conditii deosebite si 1 an in conditii speciale beneficiati de un stagiu de cotizare suplimentar de 4 ani si 9 luni.
Pentru stagiu de cotizare de 1 an in conditii speciale nu beneficiati de reducerea varstei de pensionare pentruca aceasta se acorda pentru stagii de cotizare de minim 2 ani in conditii speciale dar aceasta se cumuleaza la stagiile in de cotizare in conditii deosebite si realizati un stagiu de cotizare total de 18 ani si 2 luni in conditii deosebite
Pentru stagiul de 18 ani in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani adica in 05 octombrie 2028 daca atunci aveti stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Pentru ralizarea stagiului complet de cotizare pentru acordarea reducerii varstei de pensionare se iau in calcul
- stagiul de cotizare realizat pana la iesirea la pensie de invaliditate 26 ani
- stagiul suplimentar pentru stagiile in grupele de munca 4 ani si 9 luni
- Stagiul de cotizare asimilat pentru perioada cat beneficiati de pensie de invaliditate (chiar daca nu lucrati), pana acum 3 ani si 5 luni
- stagiul de cotizare asimilat pentru perioada concediului pentru incapacitate temporara de munca daca acesta a fost inainte de 01 ianuarie 2005
Deoarece presupunem ca acest concediu pentru incapacitate temporara de munca a fost dupa ianuarie 2005 si ca nici dv nu ati inclus aceasta perioada in stagiul de cotizare de 26 ani realizati un stagiu total de cotizare de 34 ani si 2 luni si pentru a beneficia de reducerea varstei de pensionare va lipsesc 10 luni care le puteti obtine beneficiind in continuare de pensie de invaliditate inca 10 luni.
Scris de: Iftene Ovidiu la data: 07/12/2017 5:33am
Stagiul de cotizare:26 ani pana in iulie 2012
Alte date:14,5 ani gr.a II-a,2,8 ani gr.deosebita,1 an gr.speciala
Intrebare: Buna ziua, revin cu niste date recente dupa ce am recitit raspunsul dumneavoastra si dupa ce am refacut eu niste calculi pe ani si luni. In acel stagiu de cotizare de 26 de ani sunt si cei 1 an 3 luni si 12 zile de concediu medical. Deci dupa cum inteleg de la dvs trebuiesc scazuti din vechimea de 26 de ani? Va rog foarte mult sa mi refaceti calculul. Daca mai doriti si alte informatii va stau la dispozitie cu mare drag. Va multumesc mult pt ajutor si intelegere, va doresc multa sanatate.
Scris de: Iftene Ovidiu la data: 07/12/2017 5:52am
Iftene Ovidiu :
Stagiul de cotizare:26 ani pana in iulie 2012
Alte date:14,5 ani gr.a II-a,2,8 ani gr.deosebita,1 an gr.speciala
Intrebare: Buna ziua, revin cu niste date recente dupa ce am recitit raspunsul dumneavoastra si dupa ce am refacut eu niste calculi pe ani si luni. In acel stagiu de cotizare de 26 de ani sunt si cei 1 an 3 luni si 12 zile de concediu medical. Deci dupa cum inteleg de la dvs trebuiesc scazuti din vechimea de 26 de ani? Va rog foarte mult sa mi refaceti calculul. Daca mai doriti si alte informatii va stau la dispozitie cu mare drag. Cele 15 luni si 12 zile de concediu medical sunt in anii 2008.2009,2011,2012. Va multumesc mult pt ajutor si intelegere, va doresc multa sanatate.
Scris de: la pensie la data: 07/13/2017 3:08am
In urma datelor recente aduse am presupus ca perioada de incapacitate de munca a fost dupa 01 ianuarie 2005 si s-a datorat unei boli obisnuite. In acest caz posibilitatile dv de iesire la pensie sunt :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 05 octombrie 2032 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiile de cotizare lucrate in gr II, conditii deosebite si conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani adica in 05 octombrie 2028 daca atunci aveti stagiul complet de cotizare de 35 ani.
In prezent aveti urmatorul stagiu de cotizare :
- stagiul de cotizare pana la iesirea la pensie de invaliditate 24 ani 8 luni si 18 zile, luat in calcul 24 ani 8 luni.
- Stagiul de cotizare asimilat pentru perioada cat beneficiati de pensie de invaliditate pana acum 5 ani (am luat in calcul faptul ca ati beneficiat de pensie de invaliditate din iulie 2012 incontinuu si beneficiati in continuare).
Deci in prezent aveti un stagiu de cotizare total de 34 ani si 5 luni.
Pentru abeneficia de reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si pensionarea cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani adica in 05 octombrie 2028 va mai trebuie 7 luni care le puteti obtine beneficiind in continuare de pensie de invaliditate.
Scris de: Iftene Ovidiu la data: 02/09/2018 9:27am
la pensie :
In urma datelor recente aduse am presupus ca perioada de incapacitate de munca a fost dupa 01 ianuarie 2005 si s-a datorat unei boli obisnuite. In acest caz posibilitatile dv de iesire la pensie sunt :
Pentru stagiile de cotizare lucrate in gr II, conditii deosebite si conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani adica in 05 octombrie 2028 daca atunci aveti stagiul complet de cotizare de 35 ani.
In prezent aveti urmatorul stagiu de cotizare :
- stagiul de cotizare pana la iesirea la pensie de invaliditate 24 ani 8 luni si 18 zile, luat in calcul 24 ani 8 luni.
- Stagiul de cotizare asimilat pentru perioada cat beneficiati de pensie de invaliditate pana acum 5 ani (am luat in calcul faptul ca ati beneficiat de pensie de invaliditate din iulie 2012 incontinuu si beneficiati in continuare).
Deci in prezent aveti un stagiu de cotizare total de 34 ani si 5 luni.
Pentru abeneficia de reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si pensionarea cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani adica in 05 octombrie 2028 va mai trebuie 7 luni care le puteti obtine beneficiind in continuare de pensie de invaliditate.

Buna ziua, am recitit ultima Decizie primita in august 2017 si am urmatoarele date trecute;
Stagiu total de cotizare- 30 ani,7 luni,3 zile
In conditii normale - 6 ani,9 luni,23 zile
Conditii deosebite - 2 ani,8 luni,21 zile
Gupa II a - 14 ani,5 luni,7 zile
Conditii Speciale - 1 an
Stagiu afferent grupe - 4 ani, 6 luni
Stagiu aferent perioadelor incapacitate temporara de munca - 1 an, 1 luna,12 zile.
V-am scris din nou cu scuzele de rigoare sa verificati dvs datele noi deoarece mi s a parut ca in calculul dvs initial nu erau aceleasi cifre.
Va multumesc anticipat. O zi buna !
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1