Subiect "nedreptate" Deschis de ion nicoleta la data: 12/09/2015 5:57am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
nedreptate
Scris de: ion nicoleta la data: 12/09/2015 5:57am
Gen:f
Data nasterii:23 august 1955
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
am specificat in mesaj anterior ,ca nu au luat in considerare adeverintele de la Romconsult,in care se specifica ca pentru perioada lucrata in Libia,9 ani conform decret 159/1984 si decret 112/1965,pentru lucru in conditii de clima foarte greu de suportat,se acorda cate 6 luni la fiecare an lucrat,considerate la vechime in munca ,deci 4 ani si 6 luni.Motivatia Casei de pensii este ca orasul unde am lucrat ( Gharian) nu este trecut in cartea albastra detinuta de ei.Este o mare nedreptate,localitatea este la 90 km.de la Tripoli.Daca o persoana cu aceeasi calificare lucreaza de exemplu la Arad si eu lucrez la Savarsin,cine decide ca nu avem aceleasi drepturi?De ce s-au eliberat acele adeverinte care imi atesta niste drepturi?
Au ei dreptate?E corect sa se faca discriminari?Fac contestatie?Daca incep merg pana la capat,adica pe cale legala in toate stadiile.
Astept raspuns,
cu multumiri
Nicoleta Ion
Re: nedreptate
Scris de: la pensie la data: 12/10/2015 3:04am
Acordarea vechimii suplimentare se face conform decretului 112/1965 insa conform art 3 al acestui decret Ministerul Afacerilor Externe trebuia sa intocmeasca o lista cu tarile si zonele cu clima greu de suportat si credem ca aceasta este cartea albastra de care vorbesc functionarii Casei teritoriale de pensii. Asa cum spuneti dv cei care v-au eliberat adeverinta trbuiau sa respecte aceasta lista
Deci nu putem stabili unde este gresala, la functionarul care a eliberat adeverinta sau la functionarul casei de pensii care a verificat cartea albastra.
In aceste conditii va raman in continuare caile de atac precizate de noi in raspunsul anterior adica
- Sa depuneti o contestatie catre Comisia Centrala de Contestatii. Contestatia se poate depune la registratura casei teritoriale de pensii la care ati depus dosarul
- Daca raspunsul la contestatie este nesatisfacator puteti deschide o actiune in Justitie (la tribunal) impotriva Casei de pensii. Actiunea este scutita de taxe.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1