Subiect "plata cotizatie" Deschis de midadela la data: 12/13/2015 8:03am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
plata cotizatie
Scris de: midadela la data: 12/13/2015 8:03am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:324 luni
Alte date:
Intrebare:buna ziua. acum sunt in situatia de a lucra pe cont propriu si a-mi plati singura cotizatia. in momentul in care decid sa nu o mai platesc, valoarea pensiei este cea calculata cu programul Dvs. (stiu ca rezultatele sunt orientative)? multumesc.
Re: plata cotizatie
Scris de: la pensie la data: 12/14/2015 4:52am
Este adevarat ca valoarea pensiei calculata cu ajutorul programului de calcul de pe site este estimativa insa gradul de apropiere fata de valoarea reala nu depinde numai de program ci si de corectitudinea datelor introduse.
In continuare va putem indica unele corectii care trebuie facute rezultatului iesit din calcul pentru a creste gradul de precizie al pensiei calculate de dv.
1 In pagina de intrare ati introdus un puctaj de 2 puncte in caseta Punctaj asigurarari sociale. Nu putem sa apreciem daca este corect deoarece nu stim cum l-ati calculat.
2 Anul universitar incepe la 01 octombrie si se incheie la 30 septembrie al anului urmator. Deci in septembrie 1987 codul corect este “-” iar in august si septembrie 1992 codul corect este “F”.
3 Nu stim daca in prima perioada lucrata ati fost angajata cu contract de munca dar in anii 1997, 1998 si 1999 salariile introduse sunt sub salariul minim pe economie.
4 Denominarea salariilor si trecerea la lei noi (RON) nu s-a facut incepand cu ianuarie 2005 ci cu iulie 2005 asa cum indicam noi in program
5 In anumite perioade sumele pentru care s-a platit CAS au fost limitate. Aceste limite le prezentam noi pe site la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/limitarea-salariului-luat-in-calculul-pensiei.php
Dv nu ati respectat aceasta limitare si ati introdus salarii mai mari in anumite perioade dar rezultatul nu este influentat deoarece programul face automat limitarea.
6 Ca un sfat general verificati cu atentie sumele introduse deoarece aceste au salturi mari de la o luna la alta.
Cititi si indrumarile date de noi la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
7 Pentru un rezultat cat mai exact trebuie sa faceti urmatoarele corectii la rezultatul iesit din calcul,
- Sa callculati punctajul mediu anual impartind punctajul total realizat la stagiul complet de cotizare care in cazul dv este de 35 ani
- Sa corectati punctajul mediu anual inmultindul cu indicele de corectie care se acorda in anul iesirii la pensie
- Sa calculati cuantumul pensiei inmultind punctajul mediu corectat cu valoarea punctului de pensie care se acorda in anul iesirii la pensie
Aceste sfaturi sunt valabile cat actuala lege a pensiilor 263/2010 este in vigoare
Scris de: midadela la data: 12/14/2015 10:19am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: multumesc frulos de raspuns. stiu ca datele mele sunt aproximative, cu o marja de eroare, pentru ca am pus cifrele din amintiri :) da, am avut variatii mari de salariu de la o luna la alta, dar sunt relativ corecte, eroarea fiind in defavoarea mea :)
intrebarea mea, cred ca nu a fost foarte clara... am vrut sa aflu:
daca eu incetez acum sa platesc aceste contributii, asa cum rezulta din tabel, care este lasat necompletat, valoarea pensiei pe care o voi avea peste 15-16 ani, cand va fi sa ies la pensie conform legii in viagoare azi :), este aproximativ suma afisata de program sau sufera modificari consistente?
Scris de: la pensie la data: 12/14/2015 12:11pm
Intrebarea dv a fost clara dar credem ca raspunsul nostru nu a fost inteles de dv.
Daca din acest moment faceti modificarile indicate de noi la numerele 1 - 6 punctajul total si puctajul mediu clculat cu stagiul complet de 35 ani raman inghetate dar valoarea pensiei nu ingheata ci ea se modifica in fiecare an pentruca se modifica indicele de corectie si valoarea punctului de pensie asa cum precizam noi la punctul 7 din raspunsul anterior
Exemplu
Daca in anul 2015 ati indeplini conditia de varsta (63 ani) pentru pensie pentru limita de varsta si punctajul realizat ar fi 52,74071 puncte, calculele indicate de noi la punctul 7 s-ar face astfel
- Punctajul mediu necorectat
52,74071/35 = 1,50688 puncte
- Punctajul mediu corectat cu indicele de corectie din anul 2015 de 1,07
1,50688 X 1,07 = 1,61236 puncte
- valoarea pensiei calculata cu valoarea punctului de pensie de 830,20 lei din anul 2015
1,61236 X 830,20 = 1338,58 lei rotunjit 1339 lei
Daca in anul 2016 ati indeplini conditia de varsta (63 ani) pentru pensie pentru limita de varsta si punctajul realizat ar fi tot 52,74071 puncte, calculele indicate de noi la punctul 7 s-ar face astfel
- Punctajul mediu necorectat
52,74071/35 = 1,50688 puncte
Punctajul mediu corectat cu indicele de corectie din anul 2016 de 1,09
1,50688 X 1,09 = 1,64250 puncte
- valoarea pensiei calculata cu valoarea punctului de pensie de 871,70 lei din anul 2016
1,64250 X 871,70 = 1431,77 lei rotunjit 1432 lei
Scris de: midadela la data: 12/16/2015 5:11am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
multumesc frumos, acum am inteles :)
va doresc o zi buna.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1