Subiect "calcul pensie" Deschis de Gh. Martin la data: 12/15/2015 5:24am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: Gh. Martin la data: 12/15/2015 5:24am
Gen: M
Data nasterii: 19,02,1951
Stagiul de cotizare: peste 35 de ani
Alte date: pens. CB gr. 2 din 15,07,2007
Intrebare: 1. Calculul punctajului din 16,07,2007 până la 18,02,2016 nu poate lua prea mult timp (după mine, maxim o zi). Doar dacă se reia din august 1970, când am început activitatea. 2. Când m-am referit la restituirea contribuțiilor pentru pensia suplimentară pentru veniturile care nu au fost luate în calcul la punctaj, acestea sunt cele aferente altor venituri decât cele înscrise în carnetele de muncă(ex. primele trim, anuale, speciale ș.a. pentru care sunt documente).
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 12/16/2015 2:59am
Calculul propriu zis dureaza cateva ore chiar daca se face pentru intreaga activitate insa intarzierea este data de caze birocratice, obiective cum ar fi numarul de dosare in calcul simultan si numarul de functionari care se ocupa de asemenea calcule la Casa de pensii teritoriala si subiective pe care nu le mai enumeram.
In privinta veniturilor enumerate de dv care nu au fost luate in calcul pentru perioada anterioara lui aprilie 2001 va precizam ca acestea nu intra in baza de calcul a puncctajului pensiei conform anexei 15 la normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011. Exista o exceptie daca deschideti actiune in justitie si obtineti o decizie a ICCJ de abatere de la aceste prevederi. In privita restituirii sumelor platite pentru contributie de asigurari sociale pentru aceste venituri raspunsul a fost dat anterior ca angajatul nu a platit CAS pentru aceste sume ci numai angajatorul.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1