Subiect "Calcul pensie" Deschis de Dinu C la data: 12/16/2015 7:16am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul pensie
Scris de: Dinu C la data: 12/16/2015 7:16am
Gen:F
Data nasterii:02.02.1959
Stagiul de cotizare:31 ani 5 luni
Alte date:
Intrebare:Am introdus datele mele in programul de calcul pensie si a rezultat un punctaj total de 38,70272. Pentru calculul punctului de pensie acesta se imparte la 30 (asa da acest rezultat)sau la 31, stagiul meu de cotizare? Doresc sa ma pensionez anticipat partial.
Re: Calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 12/17/2015 3:19am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 02 iunie 2020 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 4 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 4 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti. Daca o cereti in 02 ianuarie 2016 diminuarea este de 39,75 %
Am verificat datele introduse de dv in programul deschis in 2015 si avem urmatoarele observatii
1 Daca doriti sa va calculati pensia anticipata partiala nu trebuie introdus in program perioada studiilor universitare deoarece aceasta se ia in calcul numai la pensia pentru limita de varsta.
2 Daca ati introdus codul F pe perioada studiilor universitare nu trebuie sa mai introduceti inca odata punctajul aferent acestei perioade in casuta corespunzatoare din pagina de intrare pentruca astfel se ia in calcul de doua ori. Aceasta caseta este destinata celor care cunosc acest punctaj si nu mai introduc codul F pe perioada studiilor universitare
3 Anul universitar incepe la 01 octombrie deci introducerea codului F in septembrie 1980 este gresita.
4 In perioada anterioara lui aprilie 1992 sporul de vechime se calculeaza asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Dv ati introdus un spor decalat cu cateva luni fata de cel corect
5 Punctajul mediu al pensiei se calculeaza in cazul dv impartind punctajul total la stagiul complet de cotizare de 31 ani si 4 luni (31,33333)
6 Daca cereti pensie anticipata partiala in anul 2016 punctajul mediu nediminuat il corectati inmultindu-l cu 1,09 iar valoarea pensiei o calculati inmultind punctajul mediu cu valoarea punctului de pensie din anul 2016 care va fi de 871,70 lei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1