Subiect "Cat ar fi pensia nediminuata" Deschis de Alesia la data: 12/16/2015 10:59am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cat ar fi pensia nediminuata
Scris de: Alesia la data: 12/16/2015 10:59am
Gen:Feminin
Data nasterii:18.06.1959
Stagiul de cotizare:32 ani,10 luni ,13 zile
Alte date:
Intrebare:Am lucrat 3 ani si 9 luni in comert ca si vanzatoare( 1 iunie 1977-1 martie 1981)si 29 de ani, o luna si 13 zile ca femeie de serviciu la o scoala(15.05 1986-26.06.2015).Doresc sa stiu cat ar fi pensia nedimininuata,deoarece in decizie cuantumul nediminuat este de 510 lei iar valoarea punctului de pensie este de 830 lei.
Re: Cat ar fi pensia nediminuata
Scris de: la pensie la data: 12/17/2015 3:35am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 18 noiembrie 2020 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 5 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 5 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Regretam ca nu va putem face astfel de calcule deoarece valoarea pensiei depinde de salariile avute de dv pe toata perioada lucrata.
Nu putem sa va calculam pensia nediminuata nici cu ajutorul pensiei diminuate pentruca nu ati precizat nici data la care ati cerut pensia anticipata partiala (aveati dreptul in 18 noiembrie 2015) si nici diminuarea.
Scris de: Alesia la data: 12/17/2015 12:42pm
Gen:feminin
Stagiul de cotizare:32 ani,10 luni,13 zile
Alte date:
Intrebare:Dosarul pentru pensia anticipat partiala a fost depus in data de 2 decembrie 2015,am primit decizia in data de 14 decembrie 2015.Diminuarea este 230 ron.Pensia anticipat partiala este 280,pensia la limita de varsta va fi 510.
As mai avea o intrebare: se recalculeaza pensia cand ajung la limita de varsta (in 2020),sau ramane suma de 510 lei care a fost calculat acum pentru obtinerea pensiei anticipat partiale(280 ron)?
Va multumesc,
Scris de: la pensie la data: 12/18/2015 6:46am
Pensia dv anticipata partiala la varsta standard de pensionare adica, la data de 18 noiembrie 2020, se va transforma in pensie pentru limita de varsta si se va elimina diminuarea astfel ca atunci veti primi pensia intreaga, nediminuata, dar nu veti primi 510 lei ci mai mare in functie de cresterea valorii punctului de pensie pana atunci.
Explicatia cresterii valorii pensiei este urmatoarea
Pensia este compusa din doua elemente care se inmultesc intre ele si anume
-Punctajul mediu anual care are o valoare fixa si nu se modifica decat prin recalcularea cu adaugarea sau eliminarea unor elemente de calcul cum ar fi stagii de cotizare pentru care nu ati prezentat acte
- Valoarea punctului de pensii care se stabileste anual prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat. Astel valoarea punctului de pensie in anul 2015 a fost stabilita la 830,20 lei iar in anul 2016 la 871,70 lei
Deci prin decizia din decembrie 2015 vi s-a stabilit un punctaj mediu anual al pensiei nediminuate de cca 0,61431 puncte si un punctaj mediu anual al pensiei diminuat cu 45 % de 0,33787 puncte care raman fixe.
In anul 2015 daca se inmultesc aceste punctaje cu valoarea punctului de pensie de 830,20 lei rezulta o pensie nediminuata de 510 lei si 280 lei pensia diminuata
In anul 2016 daca se inmultesc aceste punctaje cu valoarea punctului de pensie de 871,70 lei rezulta o pensie nediminuata de 536 lei si 294 lei pensia diminuata
Si asa mai departe atat pensia diminuata cat si cea nediminuata vor creste pana in anul 2020 dar nu cunoastem cu cat.
Scris de: Carp Mircea la data: 12/18/2015 12:51pm
Pana la trecerea la limiata de varsta va primi indemnizatia minima pentru pensionari de 400 de lei.
Daca intre timp valoarea acesteia va creste, va primi noua ei valoare.
Scris de: Alesia la data: 12/19/2015 10:50am
Data nasterii:20.08.1959
Stagiul de cotizare:29 de ani si o luna
Alte date:
Intrebare:Am o pensie de 475 lei in prezent dupa 29 de ani.Am lucrat ca femeie de serviciu la o scoala generala.As dori sa stiu cat m-ar ajuta 9 ani si 3 luni lucrati in domeniul agricol(C.A.P)?Cate puncte as mai castiga,sau echivalentul in bani?
Scris de: la pensie la data: 12/20/2015 8:15am
Domnul Carp are dreptate, daca veti indeplini conditiile prevazute de legea 118/2010 veti putea beneficia de indemnizatia sociala pentru pensionari care va completa pensia pana la suma de 400 lei.
Conditiile pentru a beneficia de aceasta indemnizatie le gasiti pe site-ul ministerului muncii la adresa
http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/pensii?id=3937
Scris de: la pensie la data: 12/20/2015 8:57am
Pentru doamna Alesia
La fel ca in primul caz prezentat de dv este dificil sa va dam un raspuns complet deoarece nu avem datele necesare, printre care ce fel de pensie aveti, presupunem pensie de invaliditate.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere are dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 20 februarie 2021 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 6 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 6 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Nu putem sa apreciem daca luarea in calcul a perioadei lucrate in agricultura duce la cresterea valorii pensiei si cu cat deoarece recalcularea in acest caz se face astfel
1 Se calculeaza punctajul aferent perioadei lucrate in agricultura astfel
- Se transforma perioada lucrata la CAP in ani utili in functie de numarul de norme realizate in fiecare an calendaristic lucrat la CAP. Acest calcul se face numai de functionarii casei de pensii
- Se calculeaza punctajul aferent perioadei lucrate in agricultura inmultind numarul de ani utili calculati de functionarii casei de pensii cu 0,57255 puncte pe an util
- Se cumuleaza punctajul aferent perioadei lucrate in agricultura la punctajul realizat in cei 29 ani dar se scade punctajul acordat pentru stagiul potential daca aveti pensie de invaliditate si ati primit stagiu potential
In continuare se calculeaza punctajul mediu anual impartind punctajul total realizat la stagiul complet de cotizare si eventual se corecteaza cu un indice de corectie acordat in functie de anul in care ati iesit initial la pensie.
Dupa cum vedeti sunt multe necunoscute care ne impiedica sa va facem un calcul asa cum doriti dv.
Scris de: Alesia la data: 12/20/2015 2:39pm
Stagiul de cotizare:32 ani,10 luni,13 zile
Alte date:
Intrebare;Am studiat decizia de pensionare ,si as vrea sa stiu cum pot verifica daca numarul de puncte realizate si punctajul mediu anual este bine calculat?
Scris de: la pensie la data: 12/21/2015 1:21am
Numarul de puncte realizate il puteti verifica utilizand programul de calcul gratuit de pe site unde am vazut ca ati deschis unul pe numele Ecaterina, dar in care nu ati introdus date,
Daca nu aveti date privind castigurile lunare cereti la Casa de pensii -Buletinul de calcul al pensiei- si vi se va elibera un tabel cu castigurile lunare
Se recomanda ca inainte de introducerea datelor sa cititi indrumarile date de noi la paginile de la adresele :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
http://www.lapensie.com/logare.php
Cititi si raspunsul dat mai sus pentru cazul doamnei nascuta in 20 august 1959
Daca aveti dificultati in folosirea programului reveniti si va vom ajuta.
Dupa introducerea datelor reveniti si vom verifica datele introduse si vom face eventuale observatii.
Scris de: Alesia la data: 12/21/2015 3:32am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Casa de pensii este obligata sa elibereze fisa de calcul fara a depune contestatie?In cate zile se elibereaza fisa de calcul de la cerere?
Scris de: la pensie la data: 12/21/2015 9:31am
Nu exista o prevedere legala care sa oblige Casa de pensii sa va transmita Buletinul de calcul al pensiei dar il elibereaza la cerere. Nu putem preciza perioada in care veti primi buletinul de calcul al pensiei pentruca aceasta depinde de birocratia de la Casa de pensii teritoriala de care apartineti.
Daca mai rveniti nu mai reveniti la acest mesaj ci va rugam sa postati mesajul in o caseta noua.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1