Subiect "Calcul punctaj pensie" Deschis de Petrini la data: 12/16/2015 3:46pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul punctaj pensie
Scris de: Petrini la data: 12/16/2015 3:46pm
Gen:M
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Conform legii 263
Art. 96
(2) Punctajul lunar se calculeaza prin raportarea castigului salarial brut/solda bruta sau, dupa caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contributiei de asigurari sociale, la castigul salarial mediu brut din luna respectiva, comunicat de Institutul National de Statistica

Am observat ca in perioada 1985-1990(perioada in care mi-am calculat punctajul aferent unor sporuri permanente obtinute de curand), in programul dvs. de calcul se foloseste la numitor salariul mediu net si nu mediu brut cum se specifica in art.96(2)
Asa trebuie, sau este o eroare?
Daca se foloseste salariul mediu net, care este logica?
Va multumesc.
Re: Calcul punctaj pensie
Scris de: la pensie la data: 12/17/2015 3:54am
Explicatia o gasiti la art 165 alin (1) al aceleiasi legi a pensiilor 263/2010 care prevede
La determinarea punctajelor lunare, pentru perioadele anterioare datei de 1 aprilie 2001, se utilizeaza salariile brute sau nete, dupa caz, in conformitate cu modul de inscriere a acestora in carnetul de munca astfel
a) salariile brute, pana la data de 1 iulie 1977
b) salariile nete, de la data de i iulie 1977pana la data de 1 ianuarie 1991
c) salariile brute, de la data de1 ianuarie 1991
Trebuie sa facem precizarile urmatoare.
- Prin salariu net realizat se intelege salariul castigat fara impozit. In perioada 01 iulie 1977 pana la 1 ianuarie 1991 s-a operat numai cu salarii fara impozit
- Daca in perioada de mai sus in calcul a fost luat salariul dv net corect este ca programul de calcul sa opereze cu salarii nete medii pe economie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1