Subiect "reducerea varstei de pensionare" Deschis de Pauna Dumitru Daniel. la data: 12/26/2015 10:57am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
reducerea varstei de pensionare
Scris de: Pauna Dumitru Daniel. la data: 12/26/2015 10:57am
Gen:M
Data nasterii:18.12.1967
Stagiul de cotizare:27ani si 11 luni
Alte date:Cadru militar vechime 25 varsta 48
Intrebare:Cand pot depune dosaru de pensionare si daca am drepturi depline,pensie intreaga?
Va multumesc.
Re: reducerea varstei de pensionare
Scris de: la pensie la data: 12/28/2015 3:31am
Nu ati precizat clar daca in prezent sunteti cadru militar.
Daca sunteti cadru militar va pensionati conform legii pensiilor 223/2015 care intra in vigoare incepand cu 01 ianuarie 2016 si aveti dreptul la urmatoarele drepturi de pensie
- Pensie de serviciu pentru limita de varsta la varsta de 58 ani si 11 luni, (pensie intreaga).
- Pensie de serviciu anticipata la varsta de 53 ani si 11 luni, (pensie intreaga) daca indepliniti si conditiile a) si b) de mai jos.
- Pensie anticipata partiala indiferent de varsta, (pensie diminuata) daca indepliniti si conditiile a) si b) de mai jos
a)- sunt trecuti in rezerva ori au incetat rapotului de serviciu ca urmare a reorganizarii unor unitati si a reducerii unor functii din statele de organizare, precum si pentru alte motive sau nevoi ale institutiilor din domeniul apararii nationale.
b)- sunt trecuti in rezerva sau direct in retragere ori au incetat raporturile de serviciu ca urmare a clasarii ca inapt sau apt limitat pentru serviciu militar de catre comisiile de expertiza medico-militara
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1