Subiect "Varsta pensionare" Deschis de Butuc Paulina la data: 12/29/2015 10:11am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Varsta pensionare
Scris de: Butuc Paulina la data: 12/29/2015 10:11am
Gen:F
Data nasterii:27.06.1955
Stagiul de cotizare:28
Alte date:
Intrebare: Buna ziua,
Lucrez ca femeie de servici intr-o primarie. Pe simulatorul de pe site imi arata ca ar trebui sa ma pensionez in iulie 2015. Pentru un stagiu complet de cotizare ar trebui sa mai lucrez 2 ani. Secretarul primariei ma preseaza sa ma pensionez acum . La Casa de Pensii mi s-a spus ca voi primi doar pensie anticipata.
Confirmati va rog limita pentru pensionare si daca sunt obligata sa incetez munca, eu vreau sa am stagiu complet de cotizare .
Multumesc.
Re: Varsta pensionare
Scris de: la pensie la data: 12/30/2015 3:13am
Calculul facut pe site este corect.
Este corecta si pozitia secretarului scolii.
Afirmatia functionarului de la casa de pensii este gresita
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveati dreptul la pensie pentru limita de varsta din data de 27 iulie 2015 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 1 luna, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 1 luna si stagiul minim de cotizare de 15 ani. Pentru a beneficia de aceasta pensie nu trebuie sa aveti stagiul complet de cotizare ci varrsta standard de pensionare de 60 ani si 1 luna si stagiul minim de cotizare de 15 ani
Conform legii 53/2003 art 56 alin (1) litera c), Codul muncii angajatorul este obligat ca in timp de 5 zile de la realizarea varstei standard de pensionare ( in cazul dv de 60 ani si 1 luna, adica dupa 27 iulie 2015) sa declare incheierea de drept a actualului dv contract de munca si daca este de acord sa va incheie un alt contract de munca. Deci angajatorul are dreptul sa va declare desfacut contractul de munca dupa realizarea varstei standard de pensionare.
Re: Varsta pensionare
Scris de: Butuc la data: 01/02/2016 11:37am
Multumesc pentru raspuns!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1