Subiect "varsta de pens(pens.de boala fara expertizare anuala)" Deschis de Marin Stefan la data: 12/31/2015 9:01am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
varsta de pens(pens.de boala fara expertizare anuala)
Scris de: Marin Stefan la data: 12/31/2015 9:01am
Gen:M
Data nasterii:15.02.1956
Stagiul de cotizare: 16 ani,6 luni,15 zile
Alte date:din care 1 an,3 luni,28 zile=stagiu militar iar in gr I de munca 6 ani,10 luni(inclusi in stagiul de cotizare).Din 24.12.2003 si pana in prezent sunt pensionat de boala gr II,punctaj 0,714
Intrebare:Cand pot sa ies la pensie pt limita de varsta(sa nu mai fiu obligat sa fac expertiza pt prelungirea pensiei de boala) ?
Re: varsta de pens(pens.de boala fara expertizare anuala)
Scris de: la pensie la data: 01/02/2016 7:22am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 15 februarie 2021 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 6 ani lucrat in gr I beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 3 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiile de cotizare asimilate pentru stagiul militar si perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate . Deoarece stagiul aferent grupei de munca si stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar spuneti ca sunt incluse in stagiul de cotizare de 16 ani, 6 luni si 15 zile la acesta se adauga numai stagiul de cotizare asimilat pentru perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate de 12 ani si 10 zile si realizati un stagiu total de 28 ani 6 luni si 25 zile
Pentru stagiul de 6 ani lucrat in gr I echivalat cu conditii speciale nu beneficiati de reducerea varstei de pensionare deoarece pentru aceasta trebuie sa aveti stagiul de cotizare de 35 ani si dv va mai trebuie cca 6 ani si 5 luni pe care nu-i mai puteti realiza pana la realizarea varstei standard de pensionare de 65 ani.
Deasemeni nu puteti beneficia nici de scutirea de a va prezenta periodic la expertiza medicala pentruca pentru aceasta trebuie sa aveti stagiul complet de cotizare de 35 ani iar dv aveti numai 16 ani, 6 luni si 15 zile deoarece la acesta nu se ia in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate.
Re: varsta de pens(pens.de boala fara expertizare anuala)
Scris de: Marin Stefan la data: 01/03/2016 10:06am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc pt raspuns.Ati fost deosebit de prompt.Din pacate nu este in avantajul meu.Un an bun va doresc !
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1