Subiect "LAMURIRE" Deschis de fleancu florina la data: 01/01/2016 6:55am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
LAMURIRE
Scris de: fleancu florina la data: 01/01/2016 6:55am
Gen:feminin
Data nasterii: 28.03.1961
Stagiul de cotizare:Stagiul de cotizare:34 ani si 5 luni, din care 20 ani si 7 luni in conditii normale; 10 ani si 8 luni gr a ll cu stagiu aferent de 2 ani si 6 luni si 8 luni incapacitate temporara,asta la data de 29 03 2013 cand mi s-a adaugat grupa si sporurile aferente la pensia avuta.
Alte date:Din octombrie 2012, data la care am fost pensionata gradul lll de invaliditate si pana in prezent lucrez 4 ore
Intrebare: As dori sa stiu daca beneficiez de ultimile modificari a legii pensiilor ce intra in vigoare la 1 ian 2016, cu privire la reducerea varstei de pensionare si cresterea pensiilor celor ce-au lucrat in grupa a ll a de munca si daca da,cand ma voi putea pensiona .Va multumesc anticipat .La multi ani!
Re: LAMURIRE
Scris de: la pensie la data: 01/02/2016 7:44am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 28 martie 2023 la varsta standard de pensionare de 62 ani, stagiul complet de cotizare de 32 ani si 1 luna si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 10 ani lucrat in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 2 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiile de cotizare asimilate.
Pentru stagiul de 10 ani lucrat in gr II echivalat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 60 ani adica in 28 martie 2021.
Pevederile legii pensiilor in privinta reducerii varstei de pensionare si a majorarii punctului de pensie nu s-a modificat in anul 2015 in ceiace va priveste pe dv si deci nu veti primi in plus majorari suplimentare pentru stagiul in gr II de munca fata de cele primite in anul 2013
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1