Subiect "grupe de munca" Deschis de Georgescu Cornel la data: 01/03/2016 7:25am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
grupe de munca
Scris de: Georgescu Cornel la data: 01/03/2016 7:25am
Gen:masculin
Data nasterii:17.08.1974
Stagiul de cotizare:7 ani
Alte date:am lucrat in perioada 1992-1996 si 1999-2002
Intrebare:in anul 1996 am avut un acident auto acum sint pensionat medical am lucrat in minerit in aceste 2 perioade 1992-1996 si 1999-2002 find incadrat in grupa 2 de munca 100% intrebarea mea este daca duc acum o adeverinta cu ani de grupa cit mi se calculeaza conform legi 1si 6 luni 2 ani nu stiu mi se adauga ca venit mi se recalculeaza pensia imi mai adauga ceva bani conform grupei de munca sau mi se va da la iesirea pe drep daca mai apuc 65 de ani mentionez ca in mom asta virsta mea este de 41 de ani
Re: grupe de munca
Scris de: la pensie la data: 01/04/2016 6:04am
Datele sunt neclare . Pentru un calcul precis trebuia sa precizati stagiul de cotizare in ani, luni si zile sau sa precizati datele calendaristice zi/luna/an intre care ati lucrat. Deasemeni trebuia sa precizati data la care ati primit pensie de invaliditate.
Avand in vedere date furnizate raspunsul nostru este.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 17 august 2039 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 7 ani lucrat in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 1 an si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru perioada cat beneficiati de pensie de invaliditate si un eventual stagiu de cotizare asimilat pentru stagiu militar
Pentru stagiul de 7 ani lucrat in gr II echivalat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 1 an si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 64 daca pana atunci va completati stagiul de cotizare si realizati stagiul complet de cotizare de cotizare cumuland urmatoarele stagii-
-Stagiu de cotizare lucrat, pana in prezent 7 ani .
- Stagiu de cotizare aferent grupei de munca 1 an si 9 luni
- Stagiul de cotizare asimilat pentru perioada cat beneficiati de pensie de invaliditate
- Stagiul de cotizare asimilat pentru un eventual stagiu militar
Daca la dosarul de recalculare a pensiei care s-a facut in anul 2005 conform OUG 4/2005 nu ati depus adeverinte pentru stagiul de cotizare lucrat in grupa de munca si pentru stagiul militar, daca puteti sa obtineti astfel de acte (adeverinta pentru stagiul in grupa de munca si livret militar pentru stagiul militar) depuneti aceste acte si pensia dv se va recalcula si punctajul pensiei va creste.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1