Subiect "Varsta pensionare" Deschis de Munteanu Adrian la data: 01/04/2016 4:30am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Varsta pensionare
Scris de: Munteanu Adrian la data: 01/04/2016 4:30am
Gen:M
Data nasterii:26sept 1961
Stagiul de cotizare:16 ani si 6 luni subteran 100%,1 an si sase luni armata,6 luni somaj,11 ani si 3 luni in coditii normale unde sant angajat si la ora actuala.
Alte date:
Intrebare Cand pot iesi la pensie?
Re: Varsta pensionare
Scris de: la pensie la data: 01/05/2016 6:57am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 26 septembrie 2026 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Nu ati precizat daca ati lucrat in subteran in sectorul minier pentruca acesta se incadreaza in conditii speciale. Noi am luat in calcul ca ati lucrat 16 ani si 6 luni in subteran in sectorul minier
Pentru stagiul de cotizare de 16 ani si 6 luni lucrat in subteran in sectorul minier beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 8 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizarev impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar si realizati stagiul total de cotizare de 37 ani si 3 luni
Pentru stagiul de cotizare de 16 ani lucrat in conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 8 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 57 ani adica in data de 26 septembriei 2018.
Scris de: Munteanu Adrian la data: 01/06/2016 7:29am
Gen:M
Data nasterii:26 SEPTEMBRIE 1961
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc frumos pentru raspunsul prompt.Santeti de mare ajutor pentru noi. Da am lucrat in subteran in industria miniera.O mica rectificare ;in loc de 15 ani si 6 luni am scris 16 ani si 6 luni,Imi cer scuze si as dori sa-mi mai calculati odata varsta exacta de pensionare.Cu mii de multumiri!
Scris de: la pensie la data: 01/08/2016 7:00am
In urma modificarii stagiului de cotizare lucrat in grupa de munca raspunsul nostru se modifica astfel
Pentru stagiul de cotizare de 16 ani si 6 luni lucrat in subteran in sectorul minier beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 8 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizarev impreuna cu stagiile de cotizare asimilate pentru stagiul militar si somaj si realizati stagiul total de cotizare de 36 ani si 3 luni
Pentru stagiul de cotizare de 15 ani lucrat in conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 7 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 57 ani si 7 luni adica in data de 26 martie 2019.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1