Subiect "recalculare pensie" Deschis de Anca la data: 01/08/2016 1:29pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare pensie
Scris de: Anca la data: 01/08/2016 1:29pm
Gen:f
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:la inceputul anului 2013 m-am pensionat anticipat fara penalizare. Am primit o prima decizie pe care am contestat-o (eu ghidandu-ma dupa datele rezultate in urma introducerii veniturilor in programul din acest site). Mi-a fost recalculata pensia, respectiv punctajele. Am primit o noua decizie cu o diferenta in plus de aproape 400 roni. Am contestat din nou dar am primit raspuns scris ca datele sunt corect introduse de data aceasta si nu mai este nici o modificare. In luna Decembrie 2015, indeplinind conditiile de pensionare pt limita de varsta, am solictiat recalcularea pensiei asteptand o suma infima de data aceasta. In cursul lunii dec. 2015 m-am trezit cu postasul ca imi aduce un talon de recalculare cu o suma neasteptata. Am solicitat explicatii si am fost asigurata ca este suma corecta si ca mi s-a aplicat indicele de corectie rezultand aceasta suma. Intrebarea mea este: pentru suma primita nu ar trebuii sa solicit si calculul unei dobanzi penalizatoare? Daca eu as fi depus lunar la banca aceste sume, cu siguranta as fi primit o dobanda. Multumesc.
Re: recalculare pensie
Scris de: la pensie la data: 01/10/2016 10:49am
Aveti dreptate sa ganditi astfel dar din pacate nu aveti o baza legala sa faceti o astfel de cerere decat daca deschideti o actiune in justitie (la tribunal) si obtineti o hotarare favorabila.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1