Subiect "calcul punctaj" Deschis de NICOLAE GHEORGHE la data: 01/09/2016 2:46am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul punctaj
Scris de: NICOLAE GHEORGHE la data: 01/09/2016 2:46am
Gen:m
Data nasterii:1957
Stagiul de cotizare:40
Alte date:
Intrebare:in programul d-voastra de calcul al diminuarii punctajului la iesire la pensie anticipata partial nu ar trebui sa se ceara si perioada de cotizare,ma refer daca am 42 de ani de cotizare dar ies cu 4 ani mai evreme adica la 61 de ani ce diminuare am.
Si inca o intrebare ,daca am lucrat 6 ani si 8 luni in grupa 2.am o reducere de un 1 an al limitei de iesire la pensie adica la 64 ani.
Daca ies anticipat partial la 60 de ani cate luni trec in programul de calcul al diminuarii puntajului.
Re: calcul punctaj
Scris de: La pensie la data: 01/10/2016 11:43am
Am mai discutat aceasta problema cu dv in mesajele anterioare si v-am facut noi calculul diminuarii pensiei anticipate partiale.
Revenim cu precizari
Legea pensiilor 263/2010 prevede calculul diminuarii pensiei anticipate partiale numai in functie de numarul de luni de anticipare nu si de numarul de ani cu care stagiul de cotizare al dv depaseste stagiul complet de cotizare de 35 ani daca aceasta depasire este mai mica de 8 ani, asa cum prevedea legea 19/2000
Numarul de luni de anticipare se calculeaza fata de varsta cand aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta. Deci daca dv beneficiati de reducerea cu un an a varstei de pensionare pentru stagiul de cotizare in grupele de munca aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta la 64 ani. Daca cereti pensie anticipata partiala la varsta de 60 ani se calculeaza numarul de luni de anticipare intre 60 ani si 64 ani, adica 48 luni si deci diminuarea pensiei va fi de 36 % asa cum am calculat-o noi in unul din raspunsurie anterioare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1