Subiect "situatie inedita" Deschis de crista la data: 01/09/2016 7:13am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
situatie inedita
Scris de: crista la data: 01/09/2016 7:13am
Gen:F
Data nasterii:1955
Stagiul de cotizare:36 ani stagiu complet
Alte date:mentionate in text
Intrebare:Intrebare:Sunt medic microbiolog si am depus dosarul de pensionare pentru limita de varsta in luna oct 2015 mergand in continuare la munca.In 30 dec mi-a sosit decizia de pensionare cu o pensie mult mai mica raportat la: conditiile de munca, anii de munca si sumele cotizate, a sporurilor de care am beneficiat in acesti ani, a garzilor efectuate etc, fiind in momentul de fata in perioada de analiza si adunare de noi inscrisuri in vederea depunerii contestatiei si recalcularii pensiei, motiv pentru care in 4.01.2016 mers la servici ca si pana acum anuntand u-mi seful de situatia in care ma aflu..Trebuie sa precizez ca :
1. in conformitate cu decizia nr 4/2008 privind continuarea activitatii peste varsta legala de pensionare, medicii au dreptul sa lucreze pana la 65 de ani , varsta la care contractul individual de munca inceteaza de drept
2. nu ma incadrez in art 56 din codul muncii privind incetarea de drept a contractului individual de munca, avand in vedere ca varsta standard de pensionare este de 63 ani respectiv 65 conf deciziei4/2008 si prin urmare contractul meu de munca este inca valabil
3. conform art 118 din legea pensiei 263/2010 coroborat cu, Legea nr. 134/2014 intrata in vigoare in 19 oct 2014 pot cumula pensia indiferent de valoarea ei cu venitul salarial.
Care este modalitatea legala de continuare a activitatii: in baza contractului existent sau acesta se intrerupe si se semneaza un nou contract ? sunt obligata sa depun decizia de pensionare sau nu ? daca da pentru care motiv?. Pun aceste intrebari deoarece de la casa de pensii mi s-a comunicat ca nu trebuie sa depun decizia decat in situatia in care solicit intreruperea cotizatiei pentru somaj si pot continua lucrul in baza contractului existent, pe cand angajatorul mi-a spus ca trebuie sa depun decizia si sa incheiem un nou contract. Mai mult, pana la rezolvarea situatiei mi s-au suspendat programarile pentru concediu de odihna si orele de garda, obligatorii in meseria noastra pentru acoperirea diferentei de ore de munca zilnice (6 ore cu acoperirea diferentei din garzi)si mi s-a spus ca nu mi se va semna pontajul pe luna ianuarie daca nu clarific situatia. Sunt prima care doresc clarificarea situatiei si deaceea doresc sa aflu modalitatea legala in cazul meu
Cu multumiri anticipate , dr T.C. (comentariu la care am primit de doua ori eroare desi m-am integistrat, logat etc.Oare nu functioneaza forulmul sambata ?
Re: situatie inedita
Scris de: la pensie la data: 01/11/2016 3:34am
Sfatul nostru este ca pentru a primi un raspuns cat mai corect ar trebui sa va adresati unui avocat specializat in domeniul legislatiei muncii.
Noi nu avem o asemenea specializare insa va vom raspunde cum credem noi ca este corect analizand prevederile legale in cazul dv.
Noi credem ca dv nu trebuie sa prezentati decizia de pensionare la angajator si acesta sa declare incetarea de drept a contractului dv de munca. Conform legii 53/2003 art 56 alin (1) litera c), Codul Muncii, angajatorul este obligat ca in timp de 5 zile de la realizarea varstei standard de pensionare ( determinata conform anexei 5 de la legea pensiilor 263/2010) sa declare incheierea de drept a actualului dv contract de munca si sa incheie un alt contract de munca conform deciziei Colegiului Medicilor 4/2008.
Afirmam aceasta deoarece decizia Colegiului Medicilor 4/2008 stabileste ca medicii pot lucra pana la varsta de 65 ani fara a modifica prevederile codului muncii privind declararea incetarii de drept a contractului de munca si nici legea pensiilor privind determinarea varstei standard de pensionare. De fapt ni nu ar avea dreptul sa faca aceasta pentruca acestea pot fi modificate numai de guvern prin OUG sau de parlament prin lege.
Afirmatia dv ca prin decizia Colegiului Medicilor 4/2008 se modifica varsta standard de pensionare este gresita si dovada este tocmai decizia dv de pensionare cu pensie pentru limita de varsta care vi s-a acordat la varsta standard de pensionare de 60 ani si cateva luni calculata conform anexei 5 de la legea pensiilor 263/2010.
De fapt chiar dv cand ati depus dosarul de pensie pentru limita de varsta ati cerut respectarea calculului varstei standard de pensionare conform legii pensiilor nu a deciziei Consiliului Medicilor.
In privinta erorilor la intrarea pe forum va precizam ca in aceasta perioada nu au existat probleme in functionarea serverului pe care se afla instalat site-ul si atat noi cat si alti vizitatori au intrat fara restrictii.
Re: situatie inedita
Scris de: crista la data: 01/19/2016 9:06am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Va multumesc pentru raspuns.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1