Re: recalcularea pensie
Scris de: la pensie la data: 01/11/2016 6:46am
Beneficiaza de recalcularea pensiei , conform legii 192/2015 cei care anterior nu au primit punctaj suplimentar pentru stagiile in grupele de munca, conform legii pensiilor 19/2000 modificata prin OUG 209/2008 sau conform legii pensiilor 263/2010.
Scris de: Carp Mircea la data: 01/11/2016 6:54am
Daca legislatia in vigoare s-a aplicat corect pana la acest moment, numarul celor care au lucrat in grupele I, II si conditii deosebite de munca care vor beneficia de prevederile legii 192/2015 ar trebui sa fie = zero
Scris de: la pensie la data: 01/12/2016 7:54am
Pentru D-l Carp Mircea
Nu suntem de aceeasi parere si ar fi un nonsens sa se dea o lege care sa fie destinata celor care nu li s-a aplicat corect legea
Daca faceti o analiza mai profunda veti gasi unele categorii de pensionari care au lucrat in grupe de munca si prin aplicarea corecta a prevederilor legale nu au primit punctaj suplimentar pentru stagiile in grupele de munca.
Noi va vom enumera trei asemenea categorii
- Cei care au lucrat in grupa I de munca, asimilata cu conditii speciale si care iesind la pensie conform legii pensiilor 19/2000 au beneficiat de reducerea stagiului complet de cotizare. De fapt noi credem ca aceasta categorie a fost la baza initierii legii avand in vedere numarul de modificari ale prevederilor initiale ale legilor pensiilor pentru cei care au lucrat in gr I de munca.
- Cei care au lucrat si in grupe de munca si in conditii de handicap preexistent si care au beneficiat de reducerea stagiului complet de cotizare.
- Cei care au deschis actiune in justitie invocand decizia ICCJ 4/2011 beneficiind de reducerea stagiului complet de cotizare
Va invitam pe dv sa mai gasiti si alte categorii in afara de cei carora nu li s-a aplicat corect prevederile legale.