Subiect "pensionare limita de varsta ; pensionare anticipata" Deschis de fleancu florina la data: 01/11/2016 2:41am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensionare limita de varsta ; pensionare anticipata
Scris de: fleancu florina la data: 01/11/2016 2:41am
Gen:feminin
Data nasterii:28.03.1961
Stagiul de cotizare:40ani si 2 luni in 2018 noiembrie
Alte date:Intr-un raspuns anterior, raspunsul dvs tinand cont de data nasterii si de faptul ca in noembrie 2018 , stagiul de cotizare va fi 40 ani si 2 luni,voi putea beneficia de pensie anticipata nediminuata.
Intrebare: valoarea pensiei anticipata nediminuata este aceeasi cu valoarea pensiei pentru limita de varsta?
Va multumesc .
Re: pensionare limita de varsta ; pensionare anticipata
Scris de: la pensie la data: 01/12/2016 3:27am
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata dupa 28 martie 2018 cand realizati stagiul de cotizare de 40 ani si 1 luna fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate si concediu de incapacitate de munca daca acest concediu a fost dupa 01 ianuarie 2005 si daca nu s-a datorat unei boli profesionale sau unui accident de munca. In schimb se ia in calcul perioada integrala lucrata cu jumatate de norma dupa octombrie 2012.
In cazul dv pensia anticipata, nediminuata nu este egala cu pensia pentru limita de varsta deoarece pensia de invaliditate, pe perioada cat ati beneficiat de aceasta, se ia in calcul numai la pensia pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1