Subiect "pensie la termen dar vechime incompleta" Deschis de Nicolae la data: 01/12/2016 9:35am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie la termen dar vechime incompleta
Scris de: Nicolae la data: 01/12/2016 9:35am
Gen:
Data nasterii:1957
Stagiul de cotizare:24 de ani si 6 luni
Alte date:barbat,absolvent de facultate, 5 ani
Intrebare:nu cred ca nu voi mai lucra pina la virsta de 65 de ani. In aceste conditii,limita de virsta dar cu vechime incompleta, care credeti ca va fi pensia mea,
la implinirea virstei de 65 de ani ? Ce penalizare va fi la pensie ?
multumesc, Nicolae
Re: pensie la termen dar vechime incompleta
Scris de: la pensie la data: 01/13/2016 11:30am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in anul 2022 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Nu puteti beneficia de pensie anticipata partiala inainte de varsta de 65 ani deoarece pentru aceasta se cere indeplinirea conditiilor de a avea varsta minima de 60 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru studii universitare.
Nu putem aprecia valoarea pensiei pentruca aceasta depinde desalariile (veniturile) realizate de dv in perioada lucrata.
Scris de: Gabriela Teodorescu la data: 03/14/2016 1:59pm
Gen:F
Data nasterii:21.03.1963
Stagiul de cotizare:23 de ani
Alte date:
Intrebare:Se penalizeaza mult(procentual) pensia la implinirea varstei de pensionare,avand stagiul incomplet?
Scris de: la pensie la data: 03/15/2016 8:39am
Pentru Gabriela Teodorescu
Credem ca dv nu cunoasteti modul de calcul al pensiei.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 21 august 2025 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 5 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pensia dv va fi calculata astfel
-Se va calcula un punctaj lunar impartind salariul dv lunar la salariul mediu pe economie din acea luna, pe toata perioada lucrata.
- Se va calcula un punctaj anual impartind suma punctajelor lunare realizat in un an calendaristic la 12.
- Se calculeaza un punctaj mediu anual impartind suma punctajelor anuale realizate pe perioada lucrata (in cazul dv 23 ani) la stagiul complet de cotizare (in cazul dv de 33 ani si 1 luna).
Deci in cazul dv diminuarea pensiei consta in faptul ca suma punctajelor anuale este pe 23 ani lucrati si se imparte la stagiul complet de cotizare de 33 ani si 1 luna (33,08333),
Nu aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata in procente pentruca pentru aceasta trebuie sa aveti varsta minima de 57 ani si 5 luni si stagiul de cotizare complet de cotizare de 33 ani si 1 luna.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1