Subiect "Plata anticipata contributie pensie" Deschis de Paulina la data: 01/14/2016 3:14am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Plata anticipata contributie pensie
Scris de: Paulina la data: 01/14/2016 3:14am
BUna ziua,

Am varsata pentru pensionare la termen, insa pentru stagiu compelt de 30 ani am mai am nevoie de 1 an si 3 luni .
As putea sa platesc anticipat contributia ?
Sau se merita sa achit banii pentru stagiu complet? ma gandesc la calculul pensiei daca conteaza. Nu stiu cat ar fi pensia daca am stagiul complet sau 28 ani si 7 luni.Tot timpul am avut pe cartea de munca salarul minim pe economie.

Multumesc pentru ajutor!
Re: Plata anticipata contributie pensie
Scris de: la pensie la data: 01/15/2016 2:45am
In lege nu exista termenul de pensionare la termen ci pensie pentru limita de varsta care se acorda la varsta standard de pensionare.
Din aceasta cauza era bine daca dati mai intai datele cerute de noi pentru a putea sa va facem o analiza corecta.
Presupunem ca aveti varsta standard de pensionare si aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta. In acest caz nu trebuie sa aveti stagiul complet de cotizare ci numai stagiul minim de cotizare care este probabil 15 ani.
In acest caz sfatul nostru este sa va depuneti imediat dosarul pentru pensie pentru limita de varsta.
Daca amanati depunerea dosarului de pensie si incheiati cu Casa de pensii un contract de asigurare sociala pentru completarea stagiului de cotizare aveti mai multe dezavantaje decat avantaje adica nu beneficiati de pensie, platiti o contributie lunara de cca 250 lei (nu se poate plati retroactiv sau anticipat cum spuneti dv), iar cresterea pensiei ca urmare a completarii stagiului de cotizare este foarte mica si nu compenseaza dezavantajele.
Re: Plata anticipata contributie pensie
Scris de: Paulina la data: 01/15/2016 3:39pm
Multumesc pentru raspuns!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1