Subiect "Calcul pensie" Deschis de Mihaila Sorin-Banciu la data: 01/15/2016 3:34am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul pensie
Scris de: Mihaila Sorin-Banciu la data: 01/15/2016 3:34am
Gen:F
Data nasterii:1957
Stagiul de cotizare:34
Alte date:Lucrez in invatamant
Intrebare:Deoarece nu stiu cum se adauga sporurile in invatamant apelez la ajutorul Dvs.
Re: Calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 01/18/2016 2:53am
Pentru a putea face observatii complete aveam nevoie si de alte informatii cum ar fi, tipul pensiei calculate, data cand intentionati sa o cereti si tipul sporurilor de care ati beneficiat.
In lipsa acestora observatiile nostre sunt.
1 Sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992 nu este introdus asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect este urmatorul spor
-Intre septembrie 1984 - august 1986 3%
-Intre septembrie 1986 - august 1991 6 %
-Intre septembrie 1991 - martie 1992 9 %
Este recomandabil sa cititi si indrumarile date de noi la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
2 Instructiunile de completare a carnetelor de munca prevedeau ca incepand cu septembrie 1992 sporurile sa fie incluse i salariul inscris in carnetul de munca, dar nu toti functionarii le-au respectat. Din aceasta cauza verificati daca sporurile au fost incluse in salariul din carnetul de munca inainte de aprilie 2001 pentru a evita introducerea dubla
3 Rezultatul calculului de pe site trebuie corectat astfel
- Corectia pentru stagiul complet de cotizare
Deoarece stagiul dv complet de cotizare este 30 ani si 10 luni punctajul mediu al pensiei se calculeaza impartind punctajul total realizat la 30,83333
- Corectia conform art 170 din legea pensiilor
Aceasta corectie se face inmultind punctajul mediu calculat mai sus cu indicele de corectie acordat pentru cei care ies la pensie in anul respectiv. Pentru anul 2016 s-a acordat indicele de corectie de 1,09
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1