Gen:feminin
Data nasterii:22.10.1989
Stagiul de cotizare:0
Alte date: un an de somaj
Intrebare:
Buna ziua!
Ma numesc Oana si am 26 de ani. In anul 2008 (eram in clasa a XI-a) mi s-a pus diagnosticul de epilepsie cu crize grand mal si mi s-a prescris tratament medicamentos. Dupa ce am terminat liceul (2009), am beneficiat un an de zile de indemnizatie de somaj. In ultimele 6 luni din perioada de somaj, mi s-au adunat la societatea Allico niste bani drept contributie la fondul de pensii si am primit prin posta de la Allico grafic cu sumele adunate. Dupa perioada de somaj nu am reusit sa ma angajez, fiind mereu refuzata din cauza epilepsiei. In luna septembrie 2015 am depus dosar pentru incadrarea in grad de handicap si in luna noiembrie 2015 mi s-a eliberat un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat (II). Acum, in ianuarie 2016, as dori sa ma pensionez dar nu stiu daca am sau nu acest drept potrivit bolii pe care o am, tinand cont ca nu am lucrat cu carte de munca niciodata. Nu stiu daca contributia din timpul somajului mi se ia in calcul la pensionare sau daca trebuie sa inchei un contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii.
Va rog sa imi spuneti daca am dreptul de pensionare, daca se ai in calcul contributia din timpul somajului si eventual sa imi explicati ce ar trebui sa fac pentru a ma putea pensiona in cazul in care am acest drept.
Va multumesc frumos!