Subiect "perioade asimilate: studii universitare, stagiului militar" Deschis de Carmen la data: 01/22/2016 6:19am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
perioade asimilate: studii universitare, stagiului militar
Scris de: Carmen la data: 01/22/2016 6:19am
Gen: m
Data nasterii: iunie 1955
Stagiul de cotizare: 30,5
Alte date:
Intrebare:
La art 97, b) Legea 263/2010 prevede "b) 25% din câştigul salarial mediu brut lunar din perioadele respective, în situaţiile prevăzute la art. 49 alin. (1) lit. b), c), f) şi 9);"

Pe site-ul LaPensie.com informatia este: "perioada stagiilor asimilate cum ar fi studii universitare, stagiului militar ...se foloseste salariul minim pe economie pe perioada pana la 31 martie 2001" Va rog sa imi spuneti salariul (min sau mediu) care se in calcul pt perioade asimilate (studii universitare, stagiului militar), inainte de 2001
multumesc
Re: perioade asimilate: studii universitare, stagiului militar
Scris de: la pensie la data: 01/23/2016 6:39am
Legea 263/2010 are doua prevederi in privinta calculului punctajului pentru stagiile de cotizare asimilate pentru studii universitare si stagiul militar
- art 97 alin (1) litera b) pentru cei care au efectuat aceste stagii dupa 01 aprilie 2001 "la determinarea punctajului lunar se utilizeaza 25 % din castigul salarial mediu brut din perioadele respective
- art 164 alin (2) pentru cei care au efectuat aceste stagii inainte de 01 aprilie 2001 "la determinarea punctajului lunar se utilizeaza salariul minim pe economie.. "
Deoarece sotul dv a efectuat stagiul militar inainte de 01 aprilie 2001 la calculul punctajului va fi folostit salariul minim pe economie.
Daca folositi programul de calcul pensie de pe site nu trebuie sa introduceti salarii pe perioada stagiului militar sau studii universitare ci selectati numai codurile "S" sau "F" si programul utilizeaza salariul care trebuie
Re: perioade asimilate: studii universitare, stagiului militar
Scris de: Carmen la data: 01/23/2016 10:35am
la pensie :
Legea 263/2010 are doua prevederi in privinta calculului punctajului pentru stagiile de cotizare asimilate pentru studii universitare si stagiul militar
- art 97 alin (1) litera b) pentru cei care au efectuat aceste stagii dupa 01 aprilie 2001 "la determinarea punctajului lunar se utilizeaza 25 % din castigul salarial mediu brut din perioadele respective
- art 164 alin (2) pentru cei care au efectuat aceste stagii inainte de 01 aprilie 2001 "la determinarea punctajului lunar se utilizeaza salariul minim pe economie.. "
Deoarece sotul dv a efectuat stagiul militar inainte de 01 aprilie 2001 la calculul punctajului va fi folostit salariul minim pe economie.
Daca folositi programul de calcul pensie de pe site nu trebuie sa introduceti salarii pe perioada stagiului militar sau studii universitare ci selectati numai codurile "S" sau "F" si programul utilizeaza salariul care trebuie

"MULTUMESC"
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1