Gen:F
Data nasterii:26 Aprilie 1955
Stagiul de cotizare:413 luni = 34 ani si 5 luni
Alte date:25 ani si 3 luni in grupa a 2-a
Intrebare: Va rog sa -mi spuneti si mie daca pot iesi la pensie in anul 2009 si care din formele de pensie m-ar avantaja :cea anticipata sau cea partial anticipata ?
La pensia partial anticipata de ce se scad la mine 5 ani si 6 luni din 60 ani si nu din 58 ani si 6 luni cat este varsta de iesire la pensie la femei in anul 2009 ?
Daca sunt in situatia de a mi se desface contractul de munca in acest an prin disponibilizare cand mai am cateva luni pana la pensie exista o lege care sa ma apere ,ca sa pot ramane la servici lunile ramase? Exista o cale de atac in acest caz? Si daca sunt disponibilizata ce se intampla cu pensia ? mai pot iesi cu pensie anticipata sau partial anticipata din somaj? Ce urmari ar avea?
Daca in cartea de munca sunt inscrise cuvinetele"idem" la anumite rubrici acestea se iau in considerare la calculul pensiei sau nu? Se pot corecta aceste"idemuri" ,daca am lucrat mereu la aceasi unitate sau nu?
Stiu ca v-am pus multe intrebari, dar pana acum nimeni nu mi-a putut raspunde la aceste intrebari, in speranta ca imi veti raspunde va multumesc anticipat>