Subiect "cuantum,altele." Deschis de mic vasile la data: 01/25/2016 1:59am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cuantum,altele.
Scris de: mic vasile la data: 01/25/2016 1:59am
Gen:B
Data nasterii:8 decembrie 1955
Stagiul de cotizare:35 de ani si5 luni
Alte date:9 luni armata , 5 ani facultate , 1 an si 10 luni am muncit la turnatorie ( presupun ca este grupa 2 )
Intrebare:in prezent am salariul de 3744 roni .Daca ma pensionez la sfarsitul acestui an , cat va fi pensia ,cat va fi diminuarea in procente , cand voi primi pensia intreaga.
Re: cuantum,altele.
Scris de: la pensie la data: 01/26/2016 2:23am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 08 decembrie 2020 la varsta standard de pensionare de 65 anii, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul lucrat la turnatorie, chiar daca este incadrat in gr II de munca, nu primiti nici stagiu de cotizare suplimentar aferent pentruca este mai mic de 5 ani si nici reducerea varstei de pensionare pentruca este mai mic de 6 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti. Daca o cereti in 08 decembrie 2016 diminuarea va fi de 36 %.
Nu putem aprecia cuantumul pensiei pentruca acesta nu depinde de ultimul salariu ci de salariile (veniturile) realizate de dv pe toata perioada lucrata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1