Subiect "decizie desfacere contract de munca anulata de instanta" Deschis de Maria la data: 01/25/2016 1:30pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
decizie desfacere contract de munca anulata de instanta
Scris de: Maria la data: 01/25/2016 1:30pm
Gen:F
Data nasterii:03.03.1959
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:In data de 07.07.1993 mi s-a desfacut abuziv contractul de munca conform art 130 lit. "i" c.m. (disciplinar).Am contestat decizia iar instanta de judecata a dispus anularea acesteia. Decizia a ramas definitiva si irevocabila.
Perioada respectiva reprezinta 1 an si jumatate, respectiv 07.07.1993 - 05.01.1995. In aceasta perioada nu am beneficiat de somaj si nu am avut alte venituri.
Ultimul salariu tarifar inscris in carnetul de munca a fost cel corespunzator lunii iunie 1993.
1. Doresc sa stiu ce salariu se ia in calcul la pensie pentru aceasta perioada si daca imi sunt necesare si alte acte in afara de decizia judecatoreasca (probabil legalizata) si de carnetul de munca.
2. Aceasta perioada de 1 an si jumatate se ia in calcul ca vechime in munca si stagiu de cotizare in cazul PENSIONARII ANTICIPATE PARTIAL ? doar cu ajutorul acestei perioade as putea sa ies anticipat la pensie. Mai am si 8,5 luni perioada de somaj dar stiu ca aceasta nu se poate fructifica decat la varsta standard.
3. La punctajul rezultat din calculul de pe acest site trebuie sa aplic coeficientul de corectie (in 2016 este de 1,09) ???
4. Am terminat la SERAL o facultate de 5 ani. Trebuie sa completez ceva in acest sens ?

Multumesc anticipat
Re: decizie desfacere contract de munca anulata de instanta
Scris de: la pensie la data: 01/26/2016 10:28am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 03 iulie 2020 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 4 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 4 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
La intrebarile 1 si 2 nu va putem raspunde pentruca aceasta depinde de prevederile Hotararii judecatoresti. Daca in aceasta hotarare se prevede sa vi se plateasca o anumita suma lunara pe perioada cat ati fost concediat atunci aceasta este luata in calcul iar daca in aceasta nu se prevad drepturi banesti atunci in perioada in care nu ati fost angajat nu se recunoaste nici stagiul si nici nu se ia in calculul punctajului.
Stagiul de cotizare asimilat pentru perioada de somaj se ia in calculul tuturor tipuri de pensii inclusiv cea anticipata partial.
Daca iesiti la pensie in anul 2016 beneficiati de indicele de corectii de 1,09
Studiile universitare urmate la seral nu se asimileaza stagiului de cotizare si nu se iau in calculul oricarui tip depensie.
Dupa ce finalizati introducerea datelor in program reveniti si ne precizati pe ce nume ati deschis programul de calcul pentru a verifica datele introduse si a va da sfaturi privind corectiile ce trebuie facute rezultatului iesit din calcul.
Scris de: Maria la data: 01/27/2016 11:34am
Gen:F
Data nasterii:03.03.1959
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Revin cu precizari :
Decizia judecatoreasca a stabilit anularea deciziei desfacerii contractului de munca si reintegrarea mea in functia detinuta anterior.
Directorul a pus in executare FORMAL reintegrarea mea in sensul ca, pe de o parte m-a reintegrat si pe de alta parte mi-a desfacut din nou contractul de munca in aceeasi zi in care chipurile m-a reintegrat (motivul restrangere de posturi).
In carnetul de munca sunt inscrise mentiunile :
a) s-a anulat decizia desfacerii contractului de munca conform deciziei judecatoresti;
b) s-a dispus reintegrarea mea in functia detinuta anterior cu salariul minim pe economie la acel moment ... (desi era un post de studii superioare);
c) desfacerea din nou a contractului de munca conform art. 130 lit. „a” (restrangere de posturi) in aceeasi zi in care am fost „reintegrata”.

A urmat un alt proces in care s-au stabilit despagubiri pentru perioada de 1 an si jumatate cat a durat primul proces (07.07.1993-05.01.1995). S-a facut o expertiza in care s-au stabilit despagubiri salariale actualizate functie de inflatie. In decizia judecatoreasca data de instanta este mentionata doar valoarea totala a despagubirilor pentru perioada in discutie.

Intrebarile mele sunt :
1.Cum se calculeaza pensia pentru aceasta perioada de 1 an si jumatate ? exista reglementari in acest sens ??? Ce documente trebuie sa prezint in afara de carnetul de munca si deciziile judecatoresti ?

2.Aceasta perioada de 1 an si jumatate constituie vechime in munca si stagiu de cotizare in cazul pensionarii ANTICIPATE PARTIAL ?

3.In decursul anilor am beneficiat de ajutor de somaj aproximativ 8,5 luni. Vechimea trebuie sa fie in cazul meu de 31 ani si 4 luni. Vreau sa ma pensionez anticipat partial in cativa ani cand ajung la aceasta vechime.
Dar o sa am 31 ani si 4 luni DOAR cu ajutorul acestor 8,5 luni de somaj si 1 an si jumatate perioada despre care am facut vorbire anterior.
Ma incadrez in prevederile legale ???

Multumesc anticipat,
Maria
Scris de: la pensie la data: 02/02/2016 7:15am
1. Noi nu cunoastem daca pentru acest caz functionarii caselor de pensii au instructiuni interne privind modul de determinare al veniturilor lunare in functie de volumul total al despagubirilor si pentru aceasta trebuie sa va adresati la ghiseul Casei de pensii cerand informatii daca trebuie sa depuneti acte suplimentare fata de hotararile judecatoresti.
Daca nu este posibila determinarea veniturilor lunare se pot aplica prevederile art 162 alin (2) din legea pensiilor 263/2010 adica sa se ia in calcul salariul minim pe economie.
2. Perioada de 1 an si 6 luni castigat in justitie constituie stagiu de cotizare si se ia in calculul pensiei anticipate partiale.
3. Asa cum v-am precizat anterior stagiul de cotizare asimilat pentru perioada de somaj se ia in calculul pensiei anticipate partiale.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1